// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Liad Shoham: Asyl
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi, Spænding

Liad Shoham: Asyl

Skrevet af den 23. marts 2014 – 11:11Ingen kommentarer

Hvor langt vil man gå for at få sin søster fri, der er taget til fange og som misbruges af mænd? Det er blot et af de store dilemmaer i den aktuelle spændingsbog Asyl.

Den unge afrikaner Gabriel, der er flygtet til Israel hvor han forsøger at få en hverdag med et job på en restaurant til at fungere, vil gå rigtigt langt for at få sin søster Lidi fri. Der er blot en enkelt betingelse, han skal gå til politiet og tilstå et mord, han ikke har begået!

Den unge, engagerede, kvindelige socialarbejder Michal Poleg bliver fundet mishandlet og dræbt i sin lejlighed. Og det er det mord, Gabriel skal tage skylden for. Politiet er godt tilfreds med, at sagen er så godt som opklaret. Heldigvis er det en yngre politikommissær, der er sat på sagen, og hun stiller de spørgsmål, de andre betjente ikke har tid til at stille. Og så begynder der at tegne sig et noget andet billede. Der trækkes tråde til lyssky aktiviteter, noget med store STORE pengebeløb, flygtninge fra Afrika og andre gode ingredienser.

Bogen rummer et større persongalleri med navne jeg havde svært ved at huske, da de lyder fremmede for en dansk læser. Jeg burde nok have lavet en oversigt over personerne, så jeg kunne undgå at stoppe op i læsningen for at hitte rede i, hvem de var. Kapitlerne er meget korte (der er i alt 99 kapitler fordelt på knap 400 sider), hvilket er superfedt fordi det holder tempo og spænding oppe med de mange skift af scene og synsvinkel.

Asyl er helt på højde med Konfrontation, som udkom på dansk sidste år, og som også blev anmeldt her på Bogblogger.dk med stor ros.

Fed krimi!

Liad Shoham, Asyl, Hr. Ferdinand, Marts 2014, 394 sider, På dansk ved Hans Henrik Fafner og Rivka Uzan Fafner.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.