// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nicole Boyle Rødtnes: Elverskud 1 – skæbnedans
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Nicole Boyle Rødtnes: Elverskud 1 – skæbnedans

Skrevet af den 7. januar 2014 – 07:14Ingen kommentarer

Birke og hendes to søstre danser en gang om måneden for byens borgere. Men det er ikke almindelig dans. Pigerne er af elverblod, så når de danser suger de andres livsenergi. De bliver nødt til at gøre det – ellers dør de selv.

Dansen kan nemt bortforklares, værre er det med hullet i ryggen, hvilket gør et almindeligt liv alt andet end nemt. For at beskytte pigerne, har deres menneskefar lavet en række regler. Ingen idræt, ingen sleep-overs og ingen kærester. Det bliver dog svært for Birke, da hun møder den nye dreng Malte.

‘Elverskud’ er en ny bog fra den fantastiske forfatter Nicole Boyle Rødtness. Efter at have læst den er min medanmelder Helenas syn på elvere blevet helt anderledes – de er ikke længere bare glade væsner, der hopper rundt ude i en skov.

Bogen var så fængende, at hun gang på gang var ved at komme for sent i skole. Det første Helena sagde efter endt læsning var: ”Hvornår kommer nummer to?”. Jeg forstår hende godt, for Elverskud spiller på samme strenge som de helt store young adult bøger – der med sin blanding af fantasy og spænding mellem teenage piger og barske drenge suger læseren ind.

Nicoles fascinerende tvist i Elverskud er at hive folkesagns grumhed ind i vores nutidsverden. Om elverpigerne kan blive en del af vores verden eller om det hele fortsætter i død og ulykke vil de kommende bind vise. En ting er i hvert fald sikker: Nicole er ikke bange for at vise, hvor grum verden kan være.

Nicole Boyle Rødtnes, Elverskud 1 – skæbnedans, Forlaget Alvilda, 2013, Anmeldt af Emil og Helena Blichfeldt, 11 år, tidligere bragt i Faktisk i Weekendavisen.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.