// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Cecilie Eken: Den sorte safir
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Cecilie Eken: Den sorte safir

Skrevet af den 23. november 2013 – 07:25Ingen kommentarer

Aramiel bor i byen Rani. Han bliver oplært som guldsmed, og lever det fede liv. Men en dag i guldsmedjen kommer tre personer, en mand, en dame og en pige på hans alder, der vender op og ned på hans liv.

Men det er ikke bare personer – de er fra völar-stammen. De har store magiske evner. Da Aramiel viser völar-pigen Sif rundt i byen viser hun ham en mærkelig kiste som hun ikke kan åbne. Hun lokker ham til at hjælpe sig, og før Aramiel ved af det, er han og Sif blevet viklet ind i jagten på Den Sorte Safir. Den sorte safir gør ejeren lykkelig og rig. Men det er en farlig rejse, med sandstorme, lange vandreture gennem ørkenen og ikke mindst en hel røverbande på nakken.

‘Den Sorte Safir’ er en bog fyldt med spænding, skattejagt og action. Det er én af de bøger, hvor man aldrig kunne have drømt om, hvad det næste der skete var. Den går temmelig hurtigt i gang hvilket jeg syntes er herligt. Den giver en god beskrivelse af hvordan en bydreng, der altid havde hvad han havde brug for, pludselig skal vænne sig til ørkenens barske natur, og skal lave alt muligt ‘tøsearbejde'(fnys!) for at gøre sig fortjent til maden.

Faktisk, da jeg var i gang med bogen fik jeg en drøm, hvor jeg ligesom Sif var formskifter. Den Sorte Safir tager dig til drømmeverdenen! God tur.

Den sorte safir, Cecilie Eken, 295 sider, Høst & Søn, 2013, anmeldt sammen med Helena Blichfeldt.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.