// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Shane Brox: Shanes byggebog
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Shane Brox: Shanes byggebog

Skrevet af den 6. juni 2009 – 22:20Ingen kommentarer

Står du lige og mangler en opskrift på Sure Strømpefisk, en ridderborg eller en tretårnsvilla til Tante Tulle – så er det Shanes byggebog som du skal have fat i.

Shane Brox inviterer indenfor i sin fantastiske verden, med fantasifulde klippe-klistre projekter, hvor en champagneprop, en mælkekarton og en plastikgaffel er skatte, der kan trylles om til de mest utrolige ting.

Bogen er som en kogebog, med overskuelige trin-for-trin opskrifter, oversigt over hvilket værktøj og hvilke ”ingredienser” du skal bruge. Ved opskrifterne er der skønne billeder af de færdige resultater og små finurlige kommentarer.

Hvis man kender Shane Brox fra ”Shanes Verden”, som er børnefjernsyn på DR1 i høj kvalitet, kan man genkende nogle af figurerne i bogen. Fx får Pølse Pia en sportsvogn, fordi hun elsker at køre i åben sportsvogn og mærke vinden ruske i sit pølseskind.

Shanes projekter tiltaler både børn og voksne, og der opfordres til at eksperimentere, lege og bare kaste sig ud i det.

Bogen er en opfordring til at genbruge skrammel og emballage, bruge fantasien og skabe figurer og legesager. Processen med at bygge og klippe og klistre er fantastisk tidsfordriv og stimulerende for kreative unger.

Herhjemme er der indtil videre bygget en bilfærge af en mælkekarton og Magnus på 4 ½ år, vil gerne bygge en kamel af propper, og har derfor bedt sin far tømme 11 flasker whisky, så han kan få propperne fra flaskerne. Så det er nok lige mor, der skal styre limpistolen!

Shane Brox, Shanes byggebog – 15 sjove legeting, du selv kan bygge, DR Multimedie, 2009, 60 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.