// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mette Sø: Snebær
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Mette Sø: Snebær

Skrevet af den 14. september 2013 – 07:15Ingen kommentarer

Snebær er Mette Søs fortælling om tre kvindelige frihedskæmpere i København i efteråret 1944 og navnet på den gruppe kvinderne udgør.

Kvinderne er unge og går under dæknavnene Moskva, Pim og Spot. Vi får ikke så meget af vide om kvindernes baggrund, men ved dog at Moskva bor på et værelse hos en dame, en ordning hun vel egentlig sætter pris på.

Fælles for kvinderne er, at de i den grad er risikovillige, et træk der oftes forbindes med netop unge mennesker. De er sabotører og lever livet farligt. De er kvinder af en helt særlig støbning, kvinder der begejstres over at modtage 1½ kilo springstof og som ikke tøver med at bruge det.

Kvinderne har fået besked på at indstille sabotageaktionerne og afvente videre ordrer. De vælger dog at overhøre denne ordne og tager selv initivativ til aktiviteter, der bringer dem i stor fare. Det er bestemt ikke ufarligt at færdes i København blandt tyske soldater og danske kollabotører, når man stikker snuden frem.

Man kommer ikke tæt nok på kvinderne til at kunne mærke dem eller rigtig kunne skelne dem fra hinanden. Alligevel er bogen god og værd at læse, da den skildrer et interessant og vigtigt stykke danmarkshistorie. Pulsen stiger, når kvinderne flygter fra fabrikken, de har sat ild til og når de under en likvidering af en stikker pludselig bliver overrumplet af nogle, der åbenbart vidste mere end kvinderne regnede med.

Bogen husker os på de kvinder (og mænd), der satte eget liv (og måske deres familiers) på spil under 2. verdenskrig i kampen for frihed og for Danmark.

Mette Sø har tidligere skrevet en underholdende udviklingsroman om en ung kvinde, der sælger brugte trusser, du kan læse vores anmeldelse af den bog her.

Mette Sø, Snebær, Forlaget Republik, September 2013, 278 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.