// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mette Sø: I en snæver vending
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Mette Sø: I en snæver vending

Skrevet af den 16. juni 2012 – 11:44Ingen kommentarer

Jeg har googlet “salg af brugte trusser”. Som research til denne anmeldelse vel at mærke. Efter sigende kan man nemlig tjene penge på sine brugte trusser! I bogen I en snæver vending lever hovedpersonen Betty af at sælge brugte trusser. Eller det er i hvert fald hvad hun bilder køberne ind at trusserne er. Bettys business går strygende. Hun sælger mange trusser via sin hjemmeside og sender dem ud i verden til de højtbetalende kunder.

Betty går i sneakers, har et kompliceret forhold til sin mor, og hendes bedste veninde bor i samme opgang et sted i København. Hun har et værksted, en cykel og en bolleven og bliver muligvis lidt lun på en bedemand. Bettys bedste ven er hendes bror Bastian. Han rejser ud i verden og bygger cementfabrikker for FLSmidth. Selvom hun elser ham ret højt og har delt de fleste hemmeligheder med ham (for eksempel at hun kravler ind i bunden af sit klædeskab, når hun ikke har det godt) er der alligevel noget hun ikke har fortalt ham. Og måske fortæller han heller ikke hende alt.

Betty elsker amerikanske serier og der henvises gang på gang til afsnit, personer og hændelser i disse amerikanske tv-serier. Og det har givetvis en mening at bringe disse ind i Bettys fortælling, men meningen udeblev desværre for mig, da tv-serier for mig er ukendt land.

Mette Sø kan noget med ordene og bruger ord som “posthusventere”, “at trække i arbejdstrussen”, “brevsprækkeøjne” og “bimsede dage”. Hun skriver enkelt og frisk og giver hovedpersonen Betty (som er bogen fortæller) en særlig hjerne med sin egen logik og de fedeste tanker.

Og så er der en del tips til hvordan du selv kan få spritnye trusser til at lugte og se ud som brugte trusser helt afhængig af dit humør og dine ønsker. Jeg kan afsløre at en af de vigtigste ingredienser er æggehvider hvad enten du ønsker glade, vrede eller frække trusser.

Selvom bogen er morsom og er skrevet med humor tager Mette Sø fat i så alvorlige emner som kærlighed, venskab, slægtsbånd og døden, og viser hvor forskelligt man tackler livet (og døden) alt efter hvad man ved og hvor man er. Bettys oplevelse af sandheden er måske ikke hele sandheden, hvis man spørger hendes bror.

I en snæver vending er en godt skrevet og godt fortalt udviklingsroman om en ung kvinde, der må miste noget for at hun finder sine rødder. Mere kan jeg ikke afsløre, du må selv læse dig til resten. Det er bestemt værd at gøre.

Mette Sø, I en snæver vending, Forlaget Republik, Juni 2012, 240 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.