// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sidsel Katrine Slej: Sanddrømmeren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Sidsel Katrine Slej: Sanddrømmeren

Skrevet af den 13. august 2013 – 07:25Ingen kommentarer

Fréa tror, at hun er en ganske almindelig pige, men der tager hun grueligt fejl. Hun er nemlig valkyrie og sanddrømmer – hun ser fremtiden i sine drømme og det er ikke en rar fremtid hun ser.

Den viden hendes drømme giver hende er værdifuld. Snart er hun forfulgt af jætter og hun må opgive sit almindelige liv i Midgård og rejse til Asgård, hvor hun skal uddannes til valkyrie, hvilket dog ikke er uden udfordringer – især ikke når der er svært tiltrækkende halvguder i farvandet og veninder der havner i kløerne på jætter.

Smid en god portion nordisk mytologi ned i blenderen sammen med et skvæt Harry Potter og en knivspids Twillight, isterninger og lidt sukker – så har du lidt en ide om hvad der venter i Sanddrømmeren. Det er en smoothie af en bog, der er langt mere tiltalende for unge piger end gamle mænd og derfor serverede jeg bogen for min medanmelder på en varm sommerdag. Umiddelbart syntes Helena, at Odin som rektor på en skole i Valhal var lidt langt ude og handlingen skred lige lovligt hurtigt frem, men da personer og plot først var på plads, hørte strømmen af brok op og Helena brugte brugte resten af dagen i selskab med pigen, der må vise sit værd som Valkyrie, få styr på kærligheden og så liiige afværge Ragnarok.

Sandrømmeren er spændende og forfatteren har helt tydeligt styr på sin nordiske mytologi, men næste bog Sidsel skriver må gerne være mere hendes egen.

Sidsel Katrine Slej, Sanddrømmeren, 251 sider, August 2013, Turbine.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.