// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Benn Q. Holm: Kille med far til fodbold
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Benn Q. Holm: Kille med far til fodbold

Skrevet af den 1. august 2013 – 07:13Ingen kommentarer

Killes mor skal arbejde, så Killes far bliver udstyret med den lille 5-årige pige. Det gider han egentligt ikke, for han skal til fodbold. Så i stedet ender Killes mor og far i et par skænderier, indtil Killes far slæber hende med til kampen i Parken på Østerbro.

Undervejs skal de dog lige købe (hemmelige) cigaretter, have et par glas med farens temmelig øllede venner og se folk kaste med flasker efter politiet. Alt sammen noget som Kille højlydt undrer sig over, men som faren ikke rigtigt svarer på. I stedet tænker han på fodbold, øl og vennerne – som bliver stadigt mere øllede.

Undervejs får den noget utrygge Kille alle klichéerne fra fodboldbanen: Om saksespark er farlige (sakse er jo), om joviale (endnu mere øllede) mandlige fodboldfans der kaster med øl og alle tilråbene. Det er for at sige det lige ud temmelig plat og ikke spor morsomt for hverken læseren eller Kille.

Men værst af alt så er hele dette umorsomme fodboldsupportunivers bare smidt ned på siden i en indforstået tone, der måske sigter efter at få voksne til at trække på smilebåndet (det lykkes ikke), men som samtidig efterlader børnelytterne helt alene med den utrygge Kille. For Kille og vi andre har måske været med far til fodbold, men ville nok helst være blevet hjemme.

Benn Q. Holm: Kille med far til fodbold, Carlsen, Illustreret af Rasmus Bregnhøj, Maj 2013, 32 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.