// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jo Nesbø: Doktor Proktors sensationelle samling af D.D.V.Ø.I.F
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Jo Nesbø: Doktor Proktors sensationelle samling af D.D.V.Ø.I.F

Skrevet af den 26. juni 2013 – 07:47Ingen kommentarer

Doktor Proktors sensationelle samling af D.D.V.Ø.I.F (dyr du ville ønske ikke fandtes) er en bog med beskrivelser af dyr, der ville være helt vildt fede, hvis de fandtes i virkeligheden.

Groteske kæmpefrøer, der kan snuppe øjet ud af folk på et millisekund (den hyppigste årsag til at pirater har klap for øjet.) Flyvende Kamikaze Piranafisk – der båret på vinden angriber badegæster og æder dem, uden tanke for at kunne komme tilbage til vandet og mange, mange flere.

Alle dyr er skildret som i en lærebog med latinske navne, karaktertræk og fotos. Udover underholdningsværdien ved de mærkelige dyr, så forklarer dyrene nogle sammenhænge man måske har undret sig over. Ved du for eksempel hvorfor din morfars tånegle er helt gule? Det er naturligvis fordi han er blevet bidt af en gul neglelaks og derfor har han nu brug for en særdeles kraftig neglesaks.

Det er en af den slags bøger, man er glad for findes. Den slags der er gode at have, når man ikke lige har timer til fordybelse i en lang god bog, men bare lige har brug for et hurtigt underholdningsfix og ikke lige gider de forskellige spil apps på telefonen. En del af de sære dyr kender man fra bøgerne om Doktor Proktor og der er ingen tvivl om, at bogen er en herlig udvidelse af Doktor Proktors univers. Men selv hvis man ikke har stiftet bekendtskab med dette, er bogen god lokumslæsning.

Jo Nesbø, Doktor Proktors sensationelle samling af D.D.V.Ø.I.F (dyr du ville ønske ikke fandtes), 56 sider, Alvilda, 2013.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.