// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mette Finderup: Sværdets mester 5 – De blinde bjerge
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Mette Finderup: Sværdets mester 5 – De blinde bjerge

Skrevet af den 25. juni 2013 – 13:38Ingen kommentarer

”Jeg er nødt til at dræbe dig”, siger Milo til Luna og hæver det forbandede sværd. Sværdet Blodtunge dræbte Milos bror Karna i seriens første bind og tvang Milo ud på en lang rejse. Rejsens mål er troldmanden Agrim, der kan frelse Karnas sjæl fra en evighed i helvede. Agrim vil dog kun hjælpe mod en massiv betaling i guld.

Milo prøvede i bog to at stjæle guldet fra sin far kongen, men blev opdaget og udstødt. Hans mor kom dog til hjælp i sidste sekund og gav ham sine smykker. I bog fem er Milo vej ind i de Blinde Bjerge, men han finder ingen fjender sværdet kan suge blod fra. Hvis Milo ikke giver blod til sværdet hver uge, vil hans brors sjæl være fortabt. Milo kan ikke se andre muligheder end at lade sværdet drikke Lunas blod, men kan han dræbe en uskyldig?

Efter læsning af bogen blev jeg nød til lige at kigge bag på bogen for at sikre mig, at jeg så rigtigt første gang: Alder 8-12 år. Jep, den er god nok. Selvom den letlæste serie Sværdets Mester er for børn, så er historien benhård og Niels Bachs tegninger brutalt blodige. Måske vil du væmmes ved blodet, men blodet er ikke uden årsag. Når kongesønnen Milo står overfor valget mellem at ofre en pige han er blevet ven med eller miste sin brors sjæl – så bliver man grebet og suget ind. Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med sværdets mester endnu, kan jeg anbefale at du får fat i dem alle.

Læs også bogbloggers anmeldelse af de første bøger i serien her.

Mette Finderup, Sværdets mester 5 – De blinde bjerge, Illustreret af Niels Bach., Gyldendal, 61 sider, 2013.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.