// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Henrik Nilaus: Mission 2 – den grå dame
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Henrik Nilaus: Mission 2 – den grå dame

Skrevet af den 30. maj 2013 – 05:13Ingen kommentarer

Det er igen tid til at gå undercover. Det er tid til at udføre et stykke ulovligt arbejde – men det er vel ok – når der er et godt formål?

De tre venner Sander, Aske og Paprika er ude på anden mission med deres detektivbureau APS, hvor de udgiver sig for at være voksne, der opklarer mysterier mod kontant betaling.

Denne gang drejer det sig om en sag, hvor der forsvinder værdifulde malerier fra Dragsholm slot og meget tyder på, at der er genfærd indblandet i sagen. De tre venner skyr ingen midler og ved hjælp af indbrud på slottet, ulovlig overvågning med spionkamera og masser af løgne overfor en gammel dame, nærmer de sig deres mål. Undervejs får Sander dog tid til en lille affære med en tysk pige – til Paprikas store misfornøjelse.

Men hvad nu hvis formålet ikke er godt? Hvad nu hvis det viser sig, at missionen i virkeligheden er at hjælpe en forbryder? Er de så selv forbrydere?

Henrik Nilaus historie om de tre venners detektivbureau er tilsyneladende en klassisk børnedetektiv roman. Komplet med mysterier, gnidninger mellem drenge og piger og åndssvage forældre, men den er mere end det, for der bliver stillet spørgsmålstegn ved, om de gør det rigtige. Om det er ok at gøre noget ulovligt, for at løse et problem. Om målet helliger midlet. Bogen giver heldigvis ikke noget klart svar. På den måde bliver historien mere interessant og spændingen får mere tyngde. Jeg var ikke udelt begejstret for første bog i serien, men mission 2 har mere bid.

Mission 2 – den grå dame. Henrik Nilaus. Gyldendal. 212 sider. April 2013.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.