// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gry Kappel Jensen: Romeo og Krage
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Gry Kappel Jensen: Romeo og Krage

Skrevet af den 21. november 2012 – 07:18Ingen kommentarer

Romeo er ikke den mest populære dreng i klassen. De andre driller ham og det hjælper ikke at læreren Jakob, hopper med på vognen og kalder ham Romse og gør ham til grin overfor de andre i klassen. Romeo bor alene med sin mor og ser af og til sin far, der dog har temmelig travlt med en ny familie, hvor Romeo ikke rigtig passer ind.

En dag, da han går hjem fra skole møder Romeo en rapkæftet talende krage, som bestemt ikke vil kaldes for en beostær: ”Beostær, min røv. Du vover at kalde mig for beostær. Det eneste, de idioter kan fremstamme, er ’hallo’…” Og så er tonen ligesom lagt, for intet bliver det samme med en talende krage i skoletasken.

Romeo bliver mistænkt for en grov forbrydelse, men sammen med krage, vil han bevise sin uskyld. Han får uventet hjælp fra en pige i klassen og et nyt venskab tager sin begyndelse.

Romeo og krage er en rigtig fin oplæsningsbog eller selvlæsningsbog for de lidt dygtigere læsere. Den handler om familie, venskab, drillerier og om at være lidt udsat og alligevel klare skærene.

Kragen er virkelig underholdende og med sit havnearbejdersprog, er den et udsøgt krydderi i en virkelig god børnebog, der fanger og er vedkommende for skolebørn.

Romeo og krage – og biltyveriet, Gry Kappel Jensen, Turbine, 176 sider, 2012

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.