// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lene Kaaberbøl: Blodsungen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Lene Kaaberbøl: Blodsungen

Skrevet af den 13. november 2012 – 15:34Ingen kommentarer

Det er med blandede følelser, at Clara tager hul på sin 13-års fødselsdag, for natten op til har været fyldt med rædselsvækkende mareridt.

Drømme er noget man skal tage seriøst når man er vildheks og det er Clara, selvom hendes mor gør alt for at stoppe det. Clara står overfor sin 13-års nat, som er noget helt specielt. Hun forsøger at navigere i mellem den helt normale skolepigetilværelse og livet på landet hos Moster Isa, der vil lære Clara at blive en god vildheks.

”Blodsungen” er fjerde bog i serien ”Vildheks” og det eneste dårlige man kan sige om den, er at der alt for lang tid til næste bog kommer. For man er da bare nødt til, at vide hvordan det går Clara og hendes venner i en verden af magi og dyr med overnaturlige evner.

Clara må gå meget igennem efter drømmen hvor Bravita Blodsunge er ved at bryde fri, af det fængsel der har holdt hende fanget i 400 år. Hun får en masse hjælp, men ender i en situation hvor alt afhænger af hende. Hun må tro på at hun kan, at det hun har lært indtil nu, faktisk kan bruges til noget. Hun må holde modet oppe selvom hun mister en der står hende meget nær.

Alle de gode elementer med venskab, familie og troen på sig selv er med og derfor rammer den målgruppen med de unge læsere, især pigerne, så godt. Clara kæmper for at finde sig selv og hun forstår pludselig flere ting, fx hvorfor hendes mor kæmper i den modsatte retning.

Lene Kaaberbøl skriver med sædvanlig sikkerhed, så du drages ind i Claras verden. Sprog og personskildringer går op i en højere enhed, der vidner om en suveræn forfatters store talent. Og som en ægte serie-fan, er det godt at vide, at der er endnu to bøger under udarbejdelse.
Bogens omslag er smukt illustreret af Anders Walter

Lene Kaaberbøl, Vildheks Blodsungen, Alvilda, 175 sider, 2012

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.