// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Merlin P. Mann & Jan Kjær: Taynikma 15 & 16 Artans valg & Skyggekongen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Merlin P. Mann & Jan Kjær: Taynikma 15 & 16 Artans valg & Skyggekongen

Skrevet af den 15. november 2012 – 07:11Ingen kommentarer

Skyggerne blev rasende, da fyrstinden stjal Skyggekongens kræfter, men da de Nye Taytaner overvandt hende, åbnede de samtidigt vejen for skyggernes hævn. Så nu må de unge helte atter svinge deres magiske Taynikmaer og sætte en stopper for mørkets herredømme. Men hvordan?

De fire venner Monto, Sarina, Artan og Koto er tilbage i den foreløbigt sidste Taynikmabog. Hver især står de overfor store udfordringer. Monto og Sarina er fanget under jorden, Artan skal lede hæren mod skyggerne, mens Koto er dybt inde i skyggernes rige. Koto vil have skyggekongen til at lukke porten mellen Tayklanien og Teneborea. Men skyggekongen har andre planer. Udødelighed og uovervindelighed venter, når han ofrer solklanens overhoved Luana til skyggekarret. Har de fire Taytaner en chance?

Taynikma er en superfed blanding af bog og tegneserie. Jan Kjærs mangastil er suveræn. Han formår at tegne ansigter så de præcist afspejler hvad personerne føler og lave actionsekvenser der brager igennem.

I den afsluttende kamp mod skyggekongen er et par af siderne ren tegneserie, hvilket er virkeligt fedt. Som alle de andre Taynikma bøger er der et godt ekstramateriale, med tegninger og spørgsmål fra læserne og afsløringer af bogens opbygning. Ikke mindst afsløres det, at der er god grund til at regne med, at der kommer mere Taynikma i fremtiden. Heldigvis!

Merlin P. Mann & Jan Kjær: Taynikma 15 & 16 Artans valg & Skyggekongen, People´s Press Jr., 96 sider, 2012.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.