// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jeff Kinney: Wimpy Kid 1 – Ikke en dagbog
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Jeff Kinney: Wimpy Kid 1 – Ikke en dagbog

Skrevet af den 9. oktober 2012 – 20:24Ingen kommentarer

Greg er en ganske almindelig møgunge, der hader at blive drillet. Til gengæld gør han sit bedste for at pisse andre af. Han bliver drillet af sin storebror, driller sin lillebror og bliver straffet af sin mor og far. Hans mor er udspekuleret, og hans far er direkte. Hans far kaster bare den nærmeste genstand i hovedet på Greg – hvad enten det er avisen eller en mursten.

Vi følger Gregs kvaler i skolen, hvor han døjer med ikke at være særligt populær. Heldigvis er hans venner endnu mere ude i kulden, så Greg kan føle sig lidt mere sej. Hele vejen igennem bogen gør Greg alt det man ved man ikke skal, hvilket er virkeligt underholdende. På bedste amerikanske vis kommer den store hobbykniv frem til sidst og skærer moralen ud i pap: Greg betaler prisen for at være idiot, men mander sig op og får sin bedste ven Fowley tilbage.

Jeg kastede bogen efter Helena, da hun kom træt hjem fra skole. Godt bestukket med en chokoladebolle gik hun igang med indtagelsen. Hun lavede ikke meget andet end at smågrine i sofaen de næste par timer. Hvorefter hun rejste sig og spurgte om der var flere. Det viste sig, at det ikke var chokoladeboller hun spurgte efter, men bøger med Wimpy Kid – hvilket var heldigt for jeg havde tømt posen med boller, men Wimpy Kid 2 stod klar på hylden.

Jeff Kinney, Wimpy Kid 1 – Ikke en dagbog, Anmeldt i samarbejde med Helena Blichfeldt 10 år, 224 sider, 2012, Gyldendal.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.