// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jørn Lier Horst: Vinterlukket
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Jørn Lier Horst: Vinterlukket

Skrevet af den 6. november 2012 – 07:39Ingen kommentarer

Vinterlukket er 7. bog i serien med kriminalchef William Wisting i hovedrollen. Det er en solid og velfortalt krimi, og Horsts egen baggrund som efterforskningsleder skinner tydeligt igennem.

Man får en særdeles detaljeret gennemgang af, hvordan efterforskningen skrider frem. Hver sten vendes møjsommeligt i det tidskrævende arbejde med at trevle en sag op, som både omfatter tyveri, mord og narko. Detaljeringsgraden bliver både bogens styrke og svaghed. Som læser føler man sig meget tæt på et stykke reelt efterforskningsarbejde, og det er jo spændende nok. Men en smule vildskab kunne have drevet den lurende kedsomhed på flugt. Der mangler noget krydderi i denne ellers meget stilsikre krimi.

Plottet fejler bestemt ikke noget. I den kendte tv-vært Thomas Rønningens sommerhus ligger en død mand med hovedet solidt plantet i en stor blodplet. Desværre forsvinder liget, da det skal køres til retsmedicinsk institut. Sporene peger både mod østeuropæiske småforbrydere og større fisk i narkomiljøet. Og da kriminalchefens datter – journalist med forfatterambitioner – rykker ind i familiens gamle sommerhus tæt ved åstedet, er der selvfølgelig ugler i mosen.

Som i mange andre skandinaviske krimier spiller samarbejdet mellem politi og presse også her en rolle – med det lille twist, at journalisten er datter af kriminalchefen. Der bliver også tid til eksistentielle overvejelser, inspireret af de hændelser Wisting kommer ud for under opklaringen af forbrydelsen. Og overvejelserne nærmer sig det bedrøvelige, idet verden synes i gradvist forfald. Alt i alt, tre store stjerner ud af fem mulige – hvis de skulle have været uddelt.

Jørn Lier Horst, Vinterlukket, Forlaget Punktum, 300 sider, 2012, Oversættelse: Rasmus Bjørgmose

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.