// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Bøgeholt Pedersen: FC Fodboldvenner 1- Ronaldo og Valde
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Lars Bøgeholt Pedersen: FC Fodboldvenner 1- Ronaldo og Valde

Skrevet af den 15. august 2012 – 08:14Ingen kommentarer

Ronaldo får ikke sit straffespark – en lille hvid hund er løbet ind på banen. Hvis du syntes det lyder sært, så er det nok fordi Ronaldo ikke er den kendte fodboldspiller, men blot en dreng, der er opkaldt efter ham. Ronaldo keder sig godt og grundigt. Der er ingen at spille med og familiens lille irriterende hund ødelægger hans ting, så han smider den ud i haven. Ronaldo ved godt, at det ikke er særligt smart, for hunden kan finde på at løbe væk, men så flytter Valde ind i nabohuset og alle tanker om irriterende hunde er glemt.

De to drenge er gode til fodbold og spillet tager fart, da de får udfordret de lokale fodboldmestre: Tvillingerne. Den gode stemning truer med at ryge i vasken, da banen bliver lukket og hunden forsvinder. Heldigvis har Valde en plan. Om Ronaldo får sit straffespark og om hunden dukker op igen må du selv læse dig til.

FC Fodboldvenner sidder lige i skabet, bogen er god underholdning for drenge og piger, der elsker fodbold. Samtidig formår forfatteren Lars Bøgeholt Pedersen at levere en historie, der nok har fodbold i centrum, men samtidigt fortæller historien om hvordan det er at være 10 år på godt og ondt.

Lars Hornemann leverer tegninger, der passer fint til historien, de er præcise og har en fin underspillet humor. Forfatteren ved hvad han skriver om og selv om man ikke har fodboldfeber, er det svært ikke at blive revet med ind i en verden, hvor fodboldspillere er konger!

Lars Bøgeholt Pedersen, FC Fodboldvenner 1 – Ronaldo og Valde, 125 sider, Gyldendal, 2012.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.