// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kirsten Ahlburg: Den hvide engel
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Kirsten Ahlburg: Den hvide engel

Skrevet af den 13. marts 2009 – 12:03Ingen kommentarer

I går udkom børnebogen “Den hvide engel” om den næsten 6 årige Nina, som for første gang skal fejre fødselsdag alene med sin far. Hendes mor er nemlig død. Ninas største fødselsdagsønske er at være sammen med sin mor. I en drøm om natten dukker der en skytsengel op og Nina vågner på sin fødselsdag med en fornemmelse af, at hun igen har mødt sin mor.

”Den hvide engel” fortæller ud fra et kristent værdigrundlag i børnehøjde om død, sorg og savn og om at skulle leve videre uden en forælder. Men den handler også om at se håbet.

Bogen er anmeldt i samarbejde med en 4 ½ årig. Efter at have læst bogen var hans kommentar følgende: “Den er god. Eller den er ikke god fordi hendes mor er død. Eller faktisk er den alligevel god”. Det vælger jeg at tolke som: At det er en god bog, når der skal behandles emner så svære som død og sorg, og at det med at miste en forælder må være det værste et barn kan forestille sig.

Da bogen er skrevet ud fra et kristent synspunkt, tror Nina og hendes far på Gud. Selvom jeg ikke tror på Gud, kan bogen sagtens bruges til at forklare mit barn, at der findes forskellige trosretninger og at den ene er kristendommen, og at Nina derfor beder til Gud.

Bogen er illustreret af Ida Gantiis, som udover at være illustrator også er kunsthåndværker. Hun er med til at gøre bogen både smuk og farverig. Alt i alt en fin og bevægende børnebog.

Kirsten Ahlburg, Den hvide Engel, Unitas Forlag, Marts 2009, 40 sider, indbundet.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.