// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sebastian Fitzek: Øjensamleren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Sebastian Fitzek: Øjensamleren

Skrevet af den 27. februar 2012 – 07:34Ingen kommentarer

Har du set Saw-filmene? En tilsyneladende iskold seriemorder bortfører mennesker, holder dem fanget, men giver dem samtidig mulighed for at slippe fri ved egen hjælp. Men prisen er ofte høj og aldeles smertefuld. Denne bog er bygget op omkring samme koncept, men hvor det i Saw-filmene er voksne mennesker, der ifølge bortføreren skal lære at værdsætte livet, er det i Øjensamleren børn, der bortføres og formålet er at give deres forældre en lærestreg. Jeg er vild med filmene. De er intelligente, nervepirrende og hjernen arbejder på højtryk for at følge med. Det samme gør sig gældende for denne bog.

Øjensamleren leger skjul med udvalgte familier, der ikke sætter pris på deres familieliv; han dræber barnets mor, skjuler barnet og giver faderen 45 timer til at finde sit barn. Hvis fristen udløber, dør barnet.

Politiet er på bar bund og på alle de børnelig, der hidtil er fundet, mangler det venstre øje. Alexander Zorbach, der tidligere arbejdede for politiet, vikles ind i opklaringsarbejdet og bliver pludselig mistænkt, da han via den blinde, men synske Alina, kommer besiddelse af oplysninger, han ikke burde have. Men hvordan forklarer man, hvorfra man kender detaljer omkring et mord, man ikke burde kende til og hvem kan man stole på? Og kan den blinde Alinas spor hjælpe Alexander eller graver han blot hullet dybere?

Bogen starter på side 401 og slutter på side 1… En ikke uvæsentlig detalje. Let the game begin!

Sebastian Fitzek, Øjensamleren, Mrs. Robinson, Februar 2012, 401 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.