// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alessandro Sannia: Porsche
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Billedbog, Coffee Table-bog, Design og mode

Alessandro Sannia: Porsche

Skrevet af den 1. januar 2012 – 17:53Ingen kommentarer

De fleste bilentusiaster har en tendens til at miste kontrollen en smule. Porscheentusiaster mere end en smule. Spørger du denne anmelders bror, som har renoveret ældre folkevogne i mere end 10 år, har Porscheentusiasterne hellere nummeret på et godt værksted i lommen end olie på fingrene.

Måske skyldes det at Porschebilerne kalder på flere følelser end ældre bobler. For med en historie der strækker sig fra tiden før første verdenskrig til moderne avancerede racerbiler formet i kulfiber har selv Porsches gadebiler en smule af den glamour som sejre i Le Mans giver. Det håber jeg da, for jeg har et par stykker af dem.

Men mest af alt er Porsche for de fleste lig med model 911, som første gang kom på markedet i 1963. De fleste kan genkende den skrå frontklap og de runde forlygter i skærmene. Porscheentusiaster vil holde lange foredrag om den luftkølede motor der hænger ud over bagakslen, men for de fleste er netop synet af en 911´er nok til at de genkender et stykke samtidskunst. Også selvom den lille tyske fabrik har lavet glimrende modeller som 914, 924, 944 og 928 ved siden af 911-produktionen.

Det er de modeller – og selvfølgelig også 911 – som du kan blive klogere på med Alessandro Sannias lille bog om Porsches modeller gennem tiderne. Bogen starter med kort beskrivelse af Porsches arbejde med folkevognen, Tiger-tanken og efter krigen etableringen af den første fabrik i Østrig og har derefter afsnit for de forskellige modeltyper som 911, 914, 924, 944, 928, Boxter, Cayman og Caynenne.

Selvom bogen er lille er den illustreret med fine billeder af de forskellige modeller. Du skal dog lige vænne dig til at bogen både har tekst på dansk og svensk side om side.

Alt i alt er det dog en fin og kompakt bog om både klassiske og moderne modeller – perfekt til vordende Porscheentusiaster som vil have et overblik glædeligt befriet fra alenlange historier om dette eller hint racerløb i 1967.

Alessandro Sannia: Porsche, Forlaget Globe, 2011, 186 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.