// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michael Falch: Trækruter
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Erindringer

Michael Falch: Trækruter

Skrevet af den 11. december 2011 – 14:01Ingen kommentarer

Jeg har været småforelsket i Michael Falch lige siden jeg som lille pige sad på gulvet i mit værelse og tegnede, mens jeg lyttede til sangen om et land uden høje bjerge. Med risiko for problemer på hjemmefronten tør jeg godt indrømme, at jeg stadig er bare en lille smule forelsket i den charmerende og sympatiske guitar- og mundharpespillende musiker. Derfor lå det også lige for at skulle anmelde hans aktuelle bog Trækruter.

Trækruter er en dagbog fra efteråret 2009 og frem til sommeren 2011 og indeholder en del erindringer og tilbageblik.

Ikke så overraskende handler bogen en del om musik, koncerter og pladeudgivelser. Men den handler også om kærlighed, utroskab, om den voksne mand med den lille usikre dreng indeni og om kampen med at forblive alkoholfri.

Michael Falch kan i den grad skrive, og det er en fornøjelse at smage på sætningerne. Desværre er det ikke alle afsnit, der er lige interessante at læse. For eksempel afsnittet om troen på Gud, kristendom og Frans af Assisi. Omvendt er der små afsnit man ikke kan undgå at komme til at smile af. For eksempel det afsnit, hvor Michael Falch med et glimt i øjet foreslår at omdøbe en lille stump asfalteret vej i Tønder, lige ved den nedlagte losseplads, og hvor den kommunale forvaltning i mangel af bedre forslag kunne opkalde vejstumpen efter netop ham selv. Det er vel for øvrigt et meget beskedent forslag i disse selviscenesættende og jeg-dyrkende realityprogram-tider.

Michael Falch har for år tilbage læst dansk på Københavns Universitet og begejstringen for litteratur smitter heldigvis af på Trækruter med henvisninger til forfattere og titler på bøger. En gennemgående karakter er Henrik Pontoppidans Lykke-Per, som jeg selv endnu har gode at stifte nærmere bekendtskab med.

Samlet set er Trækruter en velskrevet erindringsdagbog skrevet af en ærlig, modig og sympatisk Michael Falch (som er nervøs for hvad anmelderne mener om ham), som både indeholder (for mig) uinteressante afsnit og gode afsnit der giver enten anledning til smil eller til reflektion. Bogen er nok mest interessant for dig der i forvejen er optaget af musik og Michael Falch. Men gør du det, så kommer du også tæt på den sympatiske sanger.

Michael Falck har tidligere udgivet erindringbøgerne Helligdage (2000) og Hjemveje (2002).

Michael Falck, Trækruter, Gyldendal, November 2011, 288 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.