// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Henriette Rostrup: Skygger
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Henriette Rostrup: Skygger

Skrevet af den 28. november 2011 – 08:58Ingen kommentarer

Lokalpolitikeren Benedikte er på vej hjem fra et møde i Borgerrepræsentationen, da hendes liv pludselig ændres radikalt. Hun kommer ved et uheld til at køre en dreng over, og man følger intenst de minutter, hvor hun tager sit livs værste beslutning. Hun konstaterer i regnvejret, at han ikke er død, og sætter ham op af en mur. Derefter overbeviser hun sig selv om at køre efter hjælp, selvom det er midt på Nørrebro, og ender med at køre hjem.

Man følger hendes kamp mod tankerne og den dårlige samvittighed. Hun er sikker på, at hun kan lægge hændelsen bag sig, og igen koncentrere sig om sit idylliske liv med sin familie, arbejde og politiske karriere. Hendes liv begynder dog langsomt at falde fra hinanden, og hun skubber sin familie væk, mens hun forsøger at finde andre måder at overkomme smerten på.

Der er dog også en anden person i historien, som går rundt med dårlig samvittighed. Den 14-årige Rana var vidne til ulykken, men vælger ikke at sige noget til politiet. Hun har skyldfølelser over ikke at have kunnet redde drengen, og hun vil ikke fortælle noget til forældrene, som er flygtninge fra Palæstina, da faren er følelsesmæssig ustabil. Rana åbner sig til sidst i en stil overfor en vikar i hendes klasse, Lilja. Vikaren har selv en tung psykisk bagage, og har enormt svært ved at hengive sig til sin forelskelse. Lilja tumler med hvordan hun kan hjælpe Rana, men pludselig er det ikke hendes eneste problem.

Romanen er en detaljeret beskrivelse af hvor meget et menneske kan gå i opløsning, og hvordan tankerne kan tage over. Man kan ikke undgå at blive grebet af den overbevisende beskrivelse af personerne og deres problemer, men vigtigst af alt, af den kamp som Benedikte kæmper med sig selv. Den starter ud som en meget følelsesmæssig roman, men ender op med at være så spændende, at den er umulig at slippe og gør at man lige kigger sig en ekstra gang over skulderen.

Man skal til tider holde tungen lige i munden for at følge med i hvilken person forfatteren skriver om, da det veksler hurtigt og meget direkte.
Har du nogensinde gjort noget, du fortrød, men som ikke kan gøres om?

Henriette Rostrup, Skygger, Rosinante, 303 sider, 2011

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.