// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jeppe Krogsgaard Christensen: Natjager
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Jeppe Krogsgaard Christensen: Natjager

Skrevet af den 26. juni 2011 – 18:19Ingen kommentarer

Med sprutånde, realistisk alvor og rockmusikken hamrende derudaf for fulde drøn, drejer Jeppe Krogsgaard Christensen sin første roman ind på det postmoderne menneskes anden “pubertet”. Natjager, som er bogens titel, er skrevet med al den kærlighed til sproget, som man kan forestille sig i en lille debutroman.

Vi møder romanens rockglade hovedperson, da han starter på Det Humanistiske Fakultet på Amager. Netop det, at bogens jeg-fortæller er blevet optaget på Københavns Universitet og tilmed skal læse litteraturvidenskab, synes at være katalysator for en del frustrationen. Han vil så gerne være noget andet og mere end det, han kommer fra. Som i puberteten tumler han med livet store spørgsmål, men denne gang er det ham selv, der skal sætte grænserne og friheden smager ham til tider usandsynligt sødt.

Krogsgaard ligger hårdt ud i sin debutroman, hvor han prøver at indfange det moderne unge menneskes søgens efter en identitet. Paradoks mellem hovedpersonens fanden i voldskhed og hans følsomme indre bliver et omdrejningspunkt for bogen. Han finder sig selv i en kløft mellem tradition og den moderne livstil, hvor image er alt. Det er et ambitiøst projekt, og det lykkedes desværre kun til dels.

Der er igen tvivl om, at rockanmelderen kan skrive, men han vil simplethen for mange ting på en gang. Forfatterens kærlighed og kendskab til litteratur mærkes tydeligt, men bliver noget uelegant nævnt hele tiden. På samme måde bruger forfatteren også sin store viden om musik temmelig kluntet. I stedet for at både litteratur og musik bliver effektive virkemidler i romanen, bliver det en lang namedropping.

Romanen fungerer bedst i de afsnit, som beskriver hovedpersonens familieforhold. Her geares der helt ned, og forfatterens leg med ord, som også er et gennemgående virkemiddel i romanen, bliver brugt mere behersket og kommer derved til sin ret. Ligesom hovedpersonen kæmper, kæmper romanen også, for det kan være svært at finde en identitet uden at fare vild i image.

Jeppe Krogsgaard Christensen, Natjager, Byens Forlag, 2011, 144 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.