// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Faïza Guéne: Hvor drømmene vender
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Faïza Guéne: Hvor drømmene vender

Skrevet af den 14. juni 2011 – 20:17Ingen kommentarer

Ahlème er 24 år. Hun bor i en mindre lejlighed i en forstad til Paris sammen med sin lillebror, der er teenager og hvis værelse danner lager for den lokale bandes tyvekoster, og sin arbejdsløse far, der ikke længere fungerer optimalt efter en arbejdsskade, hvor han faldt langt ned fra en bygning og slog sig ret voldsomt. Hendes mor er død for år tilbage, så det er Ahlème, der skal have hverdagen til at hænge sammen.

Og hverdag er der nok af. Med jobsøgning, sporadiske møder på små cafeer med veninderne Linda og Nawel og så selvfølgelig drømmen om at møde den eneste ene.

Og så sker det alligevel en dag. Ahlème møder en fyr. I køen foran udlændingekontoret, hvor hun så ofte har stået. Han viser sig at være både sød og spændende, ser tilmed godt ud og vil gerne mødes med hende igen. Ahlème forelsker sig pladask, men en dag er han pludeselig væk. Sendt hjem til Beograd, bare fordi han er illegal indvandrer.

Hvor drømmene vender er fransk socialrealisme i forstæderne godt krydret med kække kommentarer og en ordentlig håndfuld humor. Forfatteren er Faïza Guéne (f. 1985), hvis debutroman for nylig blev anmeldt på bogblogger.dk med stor ros. Hun er cool hende Faïza Guène – for pokker hun kan skrive – mere af det, tak!

Faïza Guéne, Hvor drømmene vender, Forlaget Republik, 193 sider, April 2011, Oversat fra fransk.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.