// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Faïza Guéne: Kiffe kiffe i morgen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Faïza Guéne: Kiffe kiffe i morgen

Skrevet af den 10. juni 2011 – 22:552 kommentarer

“Jeg kan ikke gå min klasse om på gymnasiet, for der er ikke plads til alle. Og jeg er åbenbart en af alle Så nu har de fundet en plads til mig i sidste øjeblik på en teknisk skole ikke så langt fra, hvor jeg bor. På frisørlinjen.”

Livet er ikke altid lige let, når man er 15 år, ens far netop har forladt hjemmet for at finde sig en ny og yngre kone, når man kun lige klarer det fagligt i skolen, når man er nødsaget til at gå i genbrugstøj på grund af familiens økonomi og når den fyr man helst vil hænge ud med pludselig hænger ud med en anden. Ja så er det totalt nederen at være Doria, andengenerationsindvandrer og bo i en lille lejlighed i en forstad til Paris.

Forfatteren Faïza Guéne (f. 1985) skrev bogen allerede som 19 årig og har i den grad sans for, hvad der optager en teenager og hun formår flot at formidle det i et autentisk teenagesprog, der tilmed er ganske godt oversat til dansk.

Bogen er mere eller mindre skrevet i dagbogsform, hvilket betyder, at man lynhurtigt læser sig ind i den unge piges tanker, følelser og overvejelser. Forfatteren er selv vokset op i en forstad til Paris som datter af algeriske immigranter, men Kiffe kiffe i morgen er ren fiktion og skal ikke opfattes som forfatterens egen dagbog.

Kiffe kiffe i morgen blev en litterær sensation i Frankrig og solgte mere end 200.000 eksemplarer. Siden er bogen udgivet i 26 lande og i 2007 vandt den Peter Pan-prisen i Sverige og blev samme år nomineret til Independent Foreign Fiction Prize. Og det kan man godt forstå. Hun har desuden skrevet Hvor drømmede vender, som jeg regner med at anmelde her i den nærmeste fremtid. Derudover fremgår det af det danske forlags hjemmeside, at bogen Sidste omgang på Balto udkommer på dansk sidst på året. Det ser jeg frem til.

Faïza Guéne, Kiffe kiffe i morgen, Forlaget Republik, Oktober 2010, Oversat fra fransk, 176 sider.

2 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.