// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Don Delillo: Den faldende mand
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Don Delillo: Den faldende mand

Skrevet af den 26. januar 2009 – 21:33Ingen kommentarer

11. september er på vej ind i litteraturen. Det skal blive interessant en dag at læse 9/11 romaner i kronologisk rækkefølge uafhængig af forfatteren for at se udviklingen i vores syn på den skæbnesvangre dag. Når fremtidens litterater skal i gang med dén øvelse, bør Den faldende mand så afgjort være på læselisten!

En mand overlever mareridet i tårnene. Han dukker op på eks-kærestens dørtrin med en ukendts mappe i hånden. Fysisk er han kommet lettere til skade, men de alvorligste skader sidder naturligvis i sindet.

Hans kone og hans børn bliver også mærket – som amerikanere, og som pårørende til den sårede mand. Børnene står hver dag med en veninde og spejder mod himlen i søgen efter flere fly. Konen er frivillig i en huske-gruppe for demensramte, og hendes mors kæreste har selv (måske?) en fortid som venstreorienteret terrorist i 70’erne. Oveni kommer så den faldende mand – en kunstner, der af ukendte årsager lader sig falde ned fra afsatser med en spinkelt line forskellige steder i byen.

Det er alt sammen mesterligt vævet sammen af Don Delillo. Verdenshistorien møder hverdagshistorien. Det er bestemt en læsværdig bog, der sætter ord på stemningen i tiden efter 11. september – det uforstålige, det storladne og de mange mennesker, hvis liv ændrer bane.

Don Delillo: Den faldende mand. Gyldendal. 239 sider, 2007 (da. 2008)

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.