// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katrine Juel: Hug en hæl og sut en tå
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Young adult

Katrine Juel: Hug en hæl og sut en tå

Skrevet af den 29. april 2024 – 05:26Ingen kommentarer

Nok skal man ikke tilgå livet med at have nej-hatten på, men nogle gange er det måske meget modigt og sundt at sige nej! – Især når ens grænser bliver overtrådt, eller er tæt på at blive overtrådt.

Donna er lige blevet student, hun har kæreste og et arbejde i en kostumebutik, så alt synes egentligt at være helt, som det skal være. Men hun keder sig. Hun keder sig på arbejdet, kæreste kan ikke give hende en orgasme, og bedste veninden har valgt at tage alene på back-pakker tur. Så pludselig står Donna alene tilbage i København, eller det er i hvert fald følelsen, hun har.

Men ud af det blå dukker Aris op. Hun skal være SoMe medarbejder i kostumebutikken, hvor Donna arbejder. Aris synes at være alt det, som Donna drømmer om, hun kommer med en glød, en fandenivoldskhed, en intensitet og en appetit på livet, som Donna higer efter. Donna vil også gerne have flotte negle, det dyre tøj og det flotte hår, og leve livet med samme lethed, som Aris gør.

Sammen går Donna og Aris i gang med at lave indhold til SoMe, og de får et kick ud af at få likes og followers. Dertil har Aris en ide til, hvordan de kan få lidt ekstra penge i lommen, det kræver bare lidt udklædning og et par billeder. Men hvor går grænsen? Hvad er prisen? – Og hvor langt er Donna villig til at gå for at få anerkendelse? Og er det anerkendelse fra de rigtige, som hun får?

Katrine Juels bog Hug en hæl & sut en tå er en skøn og voldsom ungdomsroman om de sociale medier og brugen deraf. SoMe kan meget godt, men de sociale medier kan også bidrage til en forvrænget forståelse af livet og virkeligheden. Tingene er måske ikke så glansbilledagtige, som de giver sig ud for at være. Undervejs i bogen hepper man på Donna, og andre gange får man lyst til at råbe ad hende, fordi hun med sin handlen og ageren spænder ben for sig selv.

Hug en hæl & sut en tå taler direkte ind i den virkelighed, som nutidens unge befinder sig i, og giver den naive forældre et chok i forhold til, hvad det er for en verden, der møder de unge mennesker.

Jeg giver bogen mine varmeste anbefalinger.

Læs også samme forfatters roman Hemmeligheder under min seng.

Katrine Juel, Hug en hæl & sut en tå, Gyldendal, 2024, 294 sider.

Der er lukket for kommentarer.