// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Franz Hessel: En dag mellem to verdenskrige
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Franz Hessel: En dag mellem to verdenskrige

Skrevet af den 3. august 2023 – 06:22Ingen kommentarer

Et døgn i Berlin i 1924 blandt bohemer, skuespillere, rigmænd og adelige. Hovedpersonen er den unge studerende Werdelin, der frustreret forsøger at forføre sin universitetslærers kone. Med støtte fra en rig bankmand prøver han at lokke hende med til Italien.

Der er forviklinger, håb, intriger og skuffelser undervejs, følelserne raser med 20’ernes Berlin som bagtæppe. Det er den moderne storby, slidt og fattig som følge af økonomisk krise og de store krigsskadeerstatninger, som Tyskland blev tvunget til at betale efter 1. verdenskrig.

Men det er også storbyen med kabaretter, seksuelt frisind og et spirende filmmiljø. Der danses, drikkes og føres filosofiske samtaler om de store eksistentielle spørgsmål, og hvordan man dog når at udrette noget i sit alt for korte liv.

De politiske spændinger i datidens Tyskland og i særdeleshed Berlin er udeladt her, det er personernes følelsesliv og miljøet i Berlin, der er centralt, og det er skildret med stor indlevelse og sans for detaljen. Er man til TV-serien Babylon Berlin eller Christopher Isherwoods Berlin-skildringer, så er det helt oplagt også at kaste sig over ’En dag mellem to verdenskrige’, som vi nu for første gang har på dansk.

Franz Hessel: En dag mellem to verdenskrige. Forlaget Klara W. 196 sider Oversat af Ann-Claire Olsen, november 2021

Der er lukket for kommentarer.