// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Niels Krause-Kjær: Nedsmeltning
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Roman, Spænding

Niels Krause-Kjær: Nedsmeltning

Skrevet af den 21. februar 2023 – 04:43Ingen kommentarer

Journalist Niels Krause-Kjær er på banen med sin fjerde politiske spændingsroman i serien med journalisten Ulrik Torp i hovedrollen.

Efter en længere periode som arbejdsløs har den tidligere stjernejournalist Torp fået et job som chefredaktør på en lokalavis i Valby, hvor han skal vænne sig til, at kritiske nyheder ikke nødvendigvis bliver taget godt imod af læserne.

En bombeeksplosion hos en klima-protestorganisation i Valby og et kommende klimatopmøde i København sætter rammen for et par hektiske dage og uger, hvor Torp bliver taget ved næsen af både kilder, svigerdatter og chef.

Krause-Kjærs fjerde Torp-roman er ligesom de tre foregående gedigent håndværk med et glimt i øjet og en stor portion selvironi på vegne af alle de midaldrende hvide journalistmænd. Samtidig formår Krause-Kjær på fornem vis at komme godt rundt omkring tidens største politiske debatemne; klimaet og den måde vi lever på.

Det bliver på forbilledlig vis sat til debat. Ikke mindst i konfrontationen mellem “boomeren” Torp og hans klimaaktivistiske søn.

Når det er sagt, så formår Niels Krause-Kjær ikke at hive 4’eren op på den store klinge. Vi forbliver i Torps hyggelige univers og sagen opklares ret hurtigt. Der mangler “action” og tåkrummende spænding. Det bliver aldrig rigtig nervepirrende og fængende før det er forbi.

Niels Krause-Kjær: Nedsmeltning. Lindhardt og Ringhof, 2023. 285 sider.

Der er lukket for kommentarer.