// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser pĂĄ nettet » Michael Connelly: Uskyldens lov
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Michael Connelly: Uskyldens lov

Skrevet af den 14. juli 2022 – 06:59Ingen kommentarer

Jeg kan lige så godt bekende kulør med det samme – jeg er stor fan af Connellys forfatterskab og kan måske derfor have svært ved at forholde mig kritisk. Hans bøger fylder godt op i min reol, og jeg læser ham gerne både på engelsk og dansk. For mig står han som en af vor tids bedste krimiforfattere, og han har næsten altid en fuldstændig sikker hånd.

Noget af det, jeg nyder ved hans bøger, er de meget præcise beskrivelser af politiarbejdet og opklaringerne, det er miljøbeskrivelserne fra det sydlige Californien, og så er det hans sociale indignation. I starten af forfatterskabet var der én hovedperson, nemlig Harry Bosch, Vietnamveteran, og en opklarer, der går til stregen, og nogle gange hen over den, for at få smækket håndjern på forbryderen. Autoriteter, hierarkier og papirarbejde er ikke blandt hans favoritter, og han kommer flere gange i problemer på grund af sin uforsonlige og kompromisløse tilgang. Bosch har nu trukket sig tilbage fra det aktive politiarbejde, men optræder flere gange sammen med nogle af de nye hovedpersoner i forfatterskabet, og det er da også tilfældet her, hvor stjerneadvokaten Mike Haller, er kommet gevaldigt i knibe.

Haller kører sin praksis fra sin Lincolnlimousine, men da han en aften er på vej fra et værtshus bliver han stoppet af en betjent. Haller har ikke drukket, men nummerpladen er ikke fuldt synlig. Betjenten opdager, at noget drypper fra bagagerummet, som viser sig at indeholde et lig. Pilen peger mod Haller, da politiet kan dokumentere, at den afdøde er blevet skudt i vores hovedpersons garage. Han fængsles, og miljøet er giftigt for en mand som Haller. Der er betjente, som har et horn i siden for ham, fordi han får frikendt lidt for mange, efter deres mening. Og der er fanger, som han ikke lykkedes med at få frikendt. Og så der nogle, der bare vil ramme ham rigtig hårdt – dem der placerede liget i bagagerummet.

Haller vælger selv at føre sin sag med hjælp fra gode og dygtige kolleger og venner, herunder Bosch. Men tiden er knap, og det er svært at forberede sig ordentligt bag tremmer. Der udspiller sig et sandt retssalsdrama for læserens øjne. Anklageren er overbevist om Hallers skyld og kæmper indædt med alle midler. Haller er naturligvis ikke mindre opsat på at vinde, og igen har vi at gøre med en forfatter, som må have brugt meget lang tid på research. Spillet mellem parterne i retssagen, detaljer om formalia og praksis i domstolens arbejde er skrevet af en kender. Samtidig er det fundamentalt spændende at følge med i, hvordan forbrydelsen afdækkes, for Hallers team er jo nødt til at finde ud af, hvad der i virkeligheden skete, og hvorfor Haller skulle bindes op på dette mord. Så igen, en meget vellykket roman, der ikke vil skuffe Michael Connellys mange fans.

Michael Connelly: Uskyldens lov. Klim. 437 sider, oversat af Inger Kristensen, maj 2022.

Der er lukket for kommentarer.