// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ingrid Persaud: Efter kærligheden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Ingrid Persaud: Efter kærligheden

Skrevet af den 9. august 2022 – 06:17Ingen kommentarer

“Husk, at gråd og latter bor det samme sted.” Det er gode ord at have med sig, når man går ombord i Ingrid Persauds debutroman om kærlighed og kærlighedens væsen, hvor hun undersøger kærligheden fra mange sider og gennem mange skæbner.

Betty er i et voldeligt ægteskab, og hun gør sit ypperste for at passe på sønnen Solo. Manden dør, og mor og søn får nu den enlige herre Mr. Chetan som logerende. Denne lille treenighed får skabt gode relationer til hinanden, og deres hverdag forløber gnidningsfrit. Mr. Chetan bliver mere og mere en del af familien, og kærligheden og hjertevarmen stråler ud fra den lille alternative familie. Men som det ofte er tilfældet, er der også slanger i Paradis, og en aften hvor en frygtelig hemmelighed bliver fortalt, vendes der op og ned på alt. En grum sandhed ser dagens lys, og det bevirker, at den lille familie går i stykker. En linje er krydset, handlinger kan ikke tages tilbage eller gøres om, og der kan nu kun håbes på, at kærligheden vinder, og at der findes tilgivelse.

Romanen udspiller sig på Trinidad og i New York, og vi berører kærligheden fra mange sider. Vi får et indblik i kærlighedsforholdet mellem mor og barn, mellem mand og kvinde, mellem mand og mand, og vi oplever gennem personerne; Betty, Solo og Mr. Chetan, hvor smertefuld og ond kærlighed kan være. Men heldigvis oplever vi også, hvor befriende, berusende og helende den kan være.

Det er en vellykket debutroman, som jeg er glad for, at jeg har læst. Det var spændende at blive taget med til et land som Trinidad og få indblik i en kultur og historie, som jeg ikke kender meget til. En kultur og et land som står i skærende kontrast til New York i USA, som for den unge Solo står som det forjættede land, men som jo viser sig at være lige så fattigt og råddent, som det han kommer fra. Beskrivelserne af kærlighedens væsen er hjerteskærende og indsigtsfulde, og beskriver på flottestevis den ensomhed, man kan opleve, også selvom man er sammen med andre og er elsket.

Ingrid Persaud. Efter kærligheden. Oversat af Claus Bech. Gyldendal. 2022. 430 sider.

Der er lukket for kommentarer.