// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Torben Vigh: Mine 30 år som livvagt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Torben Vigh: Mine 30 år som livvagt

Skrevet af den 24. marts 2022 – 04:53Ingen kommentarer

I 30 år var Torben Vigh manden lige bag ved Dronning Margrethe, kronprins Frederik eller kronprinsesse Mary. I jakkesæt, med et vagtsomt blik og en øresnegl i øret. Som livvagt.

Fem år efter sin pensionering fra politiet har han skrevet en bog om sine oplevelser. Vi kommer ind bag kulissen og får et indblik i især Dronningens dagligdag og ferier, hvor Torben og hans kolleger har fulgt lige i hælene på Dronningen.

Vi hører også om Kronprinsens ungdomstur tværs over USA, et hav af Kongehusets officielle og private rejser samt nogle af de gange, hvor tingene ikke er gået helt efter planen.

Torben Vigh fortæller med et glimt i øjet. Vi kommer tæt på de kongelige, men alligevel ikke helt tæt på. Lidt ligesom en livvagt, der holder sig lige i udkanten. Da bogen ikke har til formål at snage i de kongeliges privatliv, så balancerer den meget godt. Der åbnes op for posen uden at det bliver for meget.

Samtidig gør han sig nogle betragtninger om de sikkerhedsvilkår, som kongelige, politikere og andre højtprofilerede personer levede under for år tilbage og lever under i dag. Om den voksende terrortrussel, som har betydet, at PET’s livvagtsstyrke i dag tæller mere end 150 personer.

Alt i alt en spændende fortælling om en verden, som de færreste kender til.

Torben Vigh: Mine 30 år som livvagt. Lindhardt og Ringhof, 2022. 246 sider.

Der er lukket for kommentarer.