// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hervé Le Tellier: Anomalien
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Science fiction, Spænding

Hervé Le Tellier: Anomalien

Skrevet af den 3. februar 2022 – 04:25Ingen kommentarer

Nogle bøger gør ikke det store indtryk. Man læser dem og er okay underholdt undervejs. Men få uger efter kan man ikke rigtig huske præcis hvad de handlede om. Eller man blander dem sammen med andre bøger i samme genre.

“Anomalien” er ikke en af den slags bøger. For handlingen er så anderledes, at den står lysende klar i min erindring flere uger efter at jeg læste den. Og den var dragende og satte nogle tanker i gang på en helt anden måde end de fleste andre skønlitterære bøger jeg læser gør.

Det er svært at fortælle om handlingen i bogen uden at risikere at afsløre plottet. Men dybest set handler den om det her fly fra Paris til New York, som ankommer to gange. Og det giver mildest talt visse problemer.

Der er således sci-fi elementer i bogen uden at det er en decideret sci-fi thriller, for den foregår i 2021 med kun et lille sc-fi twist, som ikke er større end at det ikke skæmmer fortællingen. Eller det er faktisk ret stort. Men man kommer ligesom tilbage til virkelighedens verden, men sci-fi twistet har ændret visse ting.

Ja, det er svært at forklare uden at afsløre for meget.

“Anomalien” er anderledes end hvad jeg ellers har læst. Og det er fedt at læse noget, der tager en et sted hen, hvor man ikke havde regnet med at skulle hen. Så en stor anbefaling herfra.

Hervé Le Tellier: Anomalien. Forlaget Bobo, 2021. 317 sider.

Der er lukket for kommentarer.