// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lasse Holm: Før sidste akt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Lasse Holm: Før sidste akt

Skrevet af den 24. august 2021 – 07:55Ingen kommentarer

Kongens København, 1829. Byen er næsten kommet sig over englændernes bombardement og statsbankerotten i begyndelsen af århundrede. Det er en rå by, fyldt med fattige, med et stadig mere selvbevidst borgerskab – og med kunst og kultur på vej ind i den såkaldte guldalder.

Her forsøger den purunge Hanne Pätges at slå igennem på det Kongelige Teater. Hun er ombejlet og succesfuld, men skal ikke bare vinde publikums gunst. Hun skal også overkomme det store handicap det er, at være barn af fattige tyske emigranter og opvokset i kaos og nød. En dag findes en af hendes bejlere død. Selvmord siger politiet, men vægteren Jørn Hansen med den blakkede fortid er ikke så sikker. Værre bliver det, da purunge piger bliver fundet myrdet i kanalerne, og med det er en krimigåde sat i gang.

Før sidste akt væver ferm virkelige personer og opdigtede hændelser sammen til en gedigen krimi. Her får vi et indblik i den rå nød blandt fattige, det enevældige Københavns manglende respekt for fattiges liv, men også i de store egoer på scenen og kampen for at få plads i rampelyset. Det kræver mere end talent at frigøre sig for fattigdommen, og tidens store skikkelser får lov at spille biroller i såvel Hanne Pätges fortælling som i Før sidste akt, og hun kommer på en store prøve så hun kan blive den Johanne Luise Heiberg, vi kender fra historiebøgerne.

Men først er der altså et par mord, der skal opklares…

Før sidste akt er velskrevet og underholdende, en rejse tilbage til 1820’erne i selskab med selveste Johanne Luise Heiberg og selvom krimigåden bliver en lille smule indviklet undervejs, så pyt med det. Det er en godbid for fans af historiske krimier.

Bogblogger har tidligere anmeldt flere af Lasse Holms historiske krimier, for eksempel første del af trilogien fra vikingetiden Lodbrogsønnernes Hævn.

Lasse Holm: Før sidste akt. 420 sider, Politikens Forlag. Udkom februar 2021

Der er lukket for kommentarer.