// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lise Ringhof og Erik Valeur: Det er de oprørske som svigter
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Lise Ringhof og Erik Valeur: Det er de oprørske som svigter

Skrevet af den 14. oktober 2021 – 07:01Ingen kommentarer

“Det er de oprørske der svigter” er andet bind i romantrilogien om danskernes historie i det 20. århundrede.

Historien fortsætter hvor første bog ”Det er de danske som flygter” sluttede. Brødrene Jakob og Thomas vokser op i efterkrigstiden og familiens hemmeligheder gør det ikke nemt for dem at få et sundt og godt søskendeforhold.

Selvom de begge flytter til København, skilles deres veje. Jakob møder flere revolutionære idealister, der vil kæmpe for et nyt samfund med verdensfred og lighed og Thomas bliver optaget af mulighederne i reklamebranchen og lever det vilde liv.

Idealismen lever i bedste velgående, men det er ikke altid nemt at udleve idéerne og for nogle er der virkelig en pris at betale og det kommer de til at opleve.

Bogen kommer omkring Danmark op igennem 60’erne og 70’erne og giver et fint indblik i den udvikling, der prægede efterkrigstiden. Samfundet, familien, arbejdsmarkedet ændrer sig og samtidig er der slægtens gang, der følger med, selvom man prøver at ryste den af sig. Og ikke mindst for brødrene Thomas og Jakob følger familiens hemmeligheder dem, når deres veje uundgåeligt krydses. Og hvad sker der med opgøret og idealismen, når der går villa, volvo og voksenliv i den.

”Det er de oprørske der svigter” er en fantastisk fortsættelse. Jeg var meget begejstret for den første bog og denne næste i serien skuffer absolut ikke. Et skønt tidsbillede og et velfungerende persongalleri, hvor det dog til tider kan være nødvendigt at holde tungen lige i munden, for at holde styr på hele flokken.

Trilogien er planlagt til at slutte i 2022 med sidste bind: ”Det er de unge som forsvinder”.

Lise Ringhof og Erik Valeur arbejder sammen om romantrilogien og bor på skift i Valby og på Fanø.

Lise Ringhof og Erik Valeur, Det er de oprørske der svigter, Gutkind, 2021, 571 sider

Der er lukket for kommentarer.