// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kirsten Thorup: Erindring om kærligheden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Kirsten Thorup: Erindring om kærligheden

Skrevet af den 15. juni 2021 – 07:13Ingen kommentarer

Alt er ikke lykke, da Tara bliver gravid i 1970erne. Hun har drømt om dette barn, men den flyvske fader er ikke synderligt interesseret i sin nye rolle, og forsvinder til udlandet og lader den mildt ustabile Tara stå alene med nyfødte Siri. Sådan sættes en roman om et betændt mor/datterforhold i søen, for Tara magter trods den altoverskyggende kærlighed til datteren ikke at tage sig af hende.

Den lille pige bliver overladt til forbipasserendes – og kommunens hjælp – mens Tara forsøger at få hold på sit liv. Skuespilsdrømmen gik i stykker, og heller ikke rollen som mor passer hun rigtig til. Tara er helt uden filter. Hun lader sig udnytte af skiftende mænd, ude af stand til at sætte rigtige grænser for dem og deres følelsesmæssige misbrug af hende. Datteren kan kommunen hjælpe med, men Tara selv kommer aldrig rigtig på fode. Hun er som dømt til at elske mænd, der brænder sammen indefra, og hun har ikke overskuddet til datteren.

Igennem livet forsøger Tara at genskabe forbindelsen til datteren. Hun er helt sin egen i sin utilpassede naivitet og godhed. Hun hjælper alt og alle, kun sin egen datter kan hun ikke være der for. Det bliver en dans gennem livet for de to, et forsøg over flere årtier på at træde i takt, men hvor de oftere træder hinanden over tæerne. Siri hverken kan eller vil glemme fortidens ømme tæer, men hvad stiller man så op? Hvor stort et ansvar har man for sin mor, og kan kunsten bringe forløsning for en brudt barndom? Kan klimakampen?

Erindring om kærligheden er fragmenteret og alligevel samlet, som Taras sind. Det er et dyk ned i et smerteligt mor/datter forhold, hvor scenen sættes af svigt og uformåenhed, men hvor roman alligevel undersøger: kan erindringen om kærlighed alligevel bringe to ulykkelige sjæle sammen?

Kirsten Thorup har altid været en fremragende forfatter, og hun bliver kun bedre og bedre. Hendes nyeste Indtil vanvid, indtil døden er også anmeldt her på bogblogger, og er ganske enkelt en af de absolut bedste danske romaner fra sidste år.

Kirsten Thorup: Erindring om kærligheden. 462 sider, Gyldendal. Udkom i 2016

Der er lukket for kommentarer.