// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Sebastian Fitzek: Passager 23
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Sp√¶nding

Sebastian Fitzek: Passager 23

Skrevet af den 4. juli 2021 – 05:35Ingen kommentarer

Krydstogtturisme er bestemt ikke en ufarlig ferieform, hvis man skal tro Sebastian Fitzek. De flydende megahoteller har hverken politi eller lov og orden, n√•r de t√łffer rundt p√• verdenshavene. Der forsvinder da ogs√• hvert √•r cirka 23 mennesker sporl√łst fra skibene, og det er det, Fitzek hentyder til i bogens titel. Her er de forsvundne passagerer en ung pige og hendes mor.

Den unge pige dukker dog op efter et par m√•neder, traumatiseret og tavs som graven. Noget tyder p√•, at hun har lidt overlast og er blevet misbrugt seksuelt. Det bliver op til undercoveragenten Martin Schwartz at finde ud af, hvad der er sket. Han havde ellers svoret aldrig at s√¶tte sin ben igen p√• et krydstogtsskib, da hans kone og s√łn ogs√• er forsvundet fra et skib. Men han bliver lokket ombord af en √¶ldre kvinde, der meget overbevisende p√•st√•r at have oplysninger om hans forsvundne familie. Da han f√łrst er ombord, griber dramaet om sig med mord, voldt√¶gter og forsvundne b√łrn og kvinder. Skibet er befolket af lyssky eksistenser og Martin har sv√¶rt ved at finde nogen at stole p√• i takt med, at mareridtet griber om sig.

Der er fart over feltet i fort√¶llingen, og Fitzek leger med l√¶serens forventninger. Handlingen skifter konstant, og man overraskes over de mange drejninger, som fort√¶llingen tager. Uhyggen breder sig, for Fitzek excellerer i at skabe angstfremkaldende situationer. Men han g√•r dog s√• langt, at man til sidst bliver tr√¶t. Grusomhederne bliver v√¶rre og v√¶rre, og der bliver smurt flere og flere effekter p√•. Det er √¶rgerligt og un√łdvendigt, for Fitzek kan bygge et plot og sp√¶ndingen op, s√• man undervejs sidder helt ude p√• stolekanten og ikke kan slippe bogen.

Sebastian Fitzek: Passager 23. Gutkind, 398 sider. Oversat af Jacob Jonia. Juni 2021

Der er lukket for kommentarer.