// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jennifer Weiner: Sommerkulde
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Jennifer Weiner: Sommerkulde

Skrevet af den 2. juni 2021 – 05:46Ingen kommentarer

Daphne er som voksen ved at finde sig selv blandt andet som plussize instagram-influencer.

Hun har brugt alt for meget tid på slankekure og på at skamme sig over sin størrelse, så nu vil hun bare være sig selv og hvis hun også kan inspirere andre til det, så er det hendes drøm.

Hun er vokset op i en skøn familie, der altid har været der for hende, og som har givet hende oplevelser og tryghed. Og da hun som barn fik muligheden for at komme på en de bedre skoler, blev hun veninde med Drue. Drue havde det hele. Skønhed, rigdom, mange veninder, men familien var optaget af alt andet end Drue. Daphne var igennem skoletiden den tykke, dygtige veninde, som Drue brugte og smed væk gang på gang. Og de to veninder gled fra hinanden efter et heftigt skænderi, der var meget ydmygende for Daphne.

Men – nu seks år efter skal Drue giftes. Et stort drømmebryllup med sponsorer, kendte gæster, en fortryllende fest på Cape Cod, hvor der ikke mangler noget. Andet end en brudepige der ikke bliver betalt for at være der.

Drue kontakter Daphne og trygler hende om at være med til brylluppet og Daphne får ondt af sin tidligere veninde, der har alt, undtagen venner. Og der er jo gået så mange år – så mon ikke Drue har forandret sig?

Brylluppet viser sig at være lidt af en kulisse og da der sker et mystisk dødsfald, føler Dapne, at hun må til bunds i sagen.

Jennifer Weiner stiller skarpt på venindeforhold, de sociale medier og på hvordan man som voksen opdager, hvad der virkelig har betydning i tilværelsen. De emner berører forfatteren vældig fint, men selve historien holder ikke hele vejen igennem. Opklaringen omkring dødsfaldet bliver lidt opstillet og denne bog er ikke en af Weiners stærkeste.

Jennifer Weiner har skrevet mange gode romaner fx Søster, søster og Elsker, elsker ikke. Hun har solgt millioner af bøger verden over.

Jennifer Weiner, Sommerkulde, Forlaget Turbulenz, på dansk ved Poul Henrik Westh, 388 sider, 2021

Der er lukket for kommentarer.