// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jens Chr. Hansen og Søren Domino: Søderberg – mand af Mærsk
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Erhvervsliv

Jens Chr. Hansen og Søren Domino: Søderberg – mand af Mærsk

Skrevet af den 19. juli 2007 – 10:33Ingen kommentarer

9788702048421_fs.jpg

Når man skriver en biografi om en mand, som af mange opfattes som en kedelig og regelret type, så er der vel især grund til at man strammer sig an og leverer et brag af en velskrevet bog, som maner det stereotype billede i jorden og fortæller hvem manden i virkeligheden er. Det undlader forfatterne til bogen ”Søderberg – mand af Mærsk”, Berlingske-journalisten Søren Domino og Jens Chr. Hansen, imidlertid at gøre.

Bogen om A.P. Møller Mærsk topchefen Jes Søderberg er rodet og dårligt skrevet. De hopper rundt mellem årene og mellem datid og nutid i en grad, der gør det særdeles forstyrrende for læseren.

Og det er ærgerligt. For der er ikke tvivl om at de to journalister har fat i en god historie. Da bogen kom frem før jul sidste år, vakte især rederigigantens forfejlede forsøg på at få fodfæste på telemarkedet opsigt. Men også de benhårde magtkampe mellem Søderberg og andre topchefer på Esplanaden er spændende læsning.

Det bærer præg af at der er blevet brugt mange ressourcer på researcharbejdet og knap så megen tid på selve skriveprocessen.

Siden bogen er udkommet har verden forandret sig meget på direktionsgangen på Esplanaden og Søderberg er allerede i fuld gang med at pakke sine ting, hvilket gør bogens sidste afsnit lidt omsonst. Her spekulerer forfatterne nemlig kraftigt i hvem, der skal afløse Søderberg, når han forventes at gå af i 2009, hvad Søderberg skal nå inden og hvilken rolle han skal spille i rederigiganten efter sin exit fra direktørposten. Men det kan forfatterne ikke ligges til last.

”Søderberg” er ikke et hovedværk til forståelsen af Danmarks største virksomhed, sådan som ”Mærsk – manden og magten” er det, men den giver et godt indblik i personen Jes Søderberg, der som privatperson er en helt anden end den tillukkede ordknappe Mærsk-manden offentligheden kender.

Jens Chr. Hansen & Søren Domino: Søderberg – mand af Mærsk. Gyldendal. 230 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.