// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Linda Castillo: Ude i kulden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Linda Castillo: Ude i kulden

Skrevet af den 21. april 2021 – 06:43Ingen kommentarer

Yes – Kate Burkholder er tilbage! Og sammen med hende en hel masse sne, kulde, frygt og tvivl. Uha, der er d√łmt hyggel√¶sning med et godt t√¶ppe over benene.

Ude i kulden er tolvte bind i Linda Castillos serie om politichefen Kate Burkholder og hendes r√łdder i amishsamfundet. Og det er stadig ganske fin krimiunderholdning med det twist, at rammen om opklaringen af forbrydelserne endnu engang er amishsamfundet.

Det der skulle v√¶re en hyggelig tur p√• sl√¶de i sneen for Adam Lengacher og hans 3 b√łrn, udvikler sig til en iskold tur i kraftig snestorm, hvor de m√łder en bevidstl√łs kvinde, der er halvt frosset ihjel. Den lille familie f√•r kvinden bugseret op p√• sl√¶den og hjem i varmen, og Adam Lengacher tilkalder Kate Burkholder. Det viser sig, at Kate Burkholder engang kendte kvinden, de var veninder, da de gik p√• politiskole. Og det viser sig, at kvinden er efters√łgt for drab. Hun fastholder dog sin uskyld og forklarer, at det er falske anklager og at den arbejdsplads hun er ansat p√•, er plaget af korrupte betjente. Hvad er egentlig sandheden?

Mens snestormen raser over et par d√łgn, f√łlger vi Kate Burkholder og hendes konstante tvivl. Hun tager ophold p√• Adam Lengachers g√•rd sammen med kvinden, dels p√• grund af vejret og dels fordi, det ikke ligger lige til h√łjrebenet, hvad hun skal stille op.

Ude i kulden handler om korruption i politiet og om tvivlen på, hvem man kan regne med og stole på. Bedst som læseren tror at have styr på, hvem Kate Burkholder kan regne med, tager sagen en drejning. Ude i kulden (Outsider) er en titel med flere betydninger. Det sner meget og er hundekoldt. Og Kate Burkholder er ude i kulden i form af at have forladt amishsamfundet. Men er der mon flere, der er ude i kulden (er outsider)?

Hvis du er krimifan eller bare s√¶tter pris p√• en god fort√¶lling og endnu ikke har m√łdt Kate Burkholder, er her muligheden for at sluge den ene sp√¶ndende bog efter den anden.

Her er link til anmeldelse af de andre b√łger i serien. Jeg er fan!

Linda Castillo, Ude i kulden, Forlaget Hr. Ferdinand / Politikens forlag, Oversat af ved Henrik Enemark, 346 sider.

Der er lukket for kommentarer.