// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Linda Castillo: Ude i kulden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Linda Castillo: Ude i kulden

Skrevet af den 21. april 2021 – 06:43Ingen kommentarer

Yes – Kate Burkholder er tilbage! Og sammen med hende en hel masse sne, kulde, frygt og tvivl. Uha, der er dømt hyggelæsning med et godt tæppe over benene.

Ude i kulden er tolvte bind i Linda Castillos serie om politichefen Kate Burkholder og hendes rødder i amishsamfundet. Og det er stadig ganske fin krimiunderholdning med det twist, at rammen om opklaringen af forbrydelserne endnu engang er amishsamfundet.

Det der skulle være en hyggelig tur på slæde i sneen for Adam Lengacher og hans 3 børn, udvikler sig til en iskold tur i kraftig snestorm, hvor de møder en bevidstløs kvinde, der er halvt frosset ihjel. Den lille familie får kvinden bugseret op på slæden og hjem i varmen, og Adam Lengacher tilkalder Kate Burkholder. Det viser sig, at Kate Burkholder engang kendte kvinden, de var veninder, da de gik på politiskole. Og det viser sig, at kvinden er eftersøgt for drab. Hun fastholder dog sin uskyld og forklarer, at det er falske anklager og at den arbejdsplads hun er ansat på, er plaget af korrupte betjente. Hvad er egentlig sandheden?

Mens snestormen raser over et par døgn, følger vi Kate Burkholder og hendes konstante tvivl. Hun tager ophold på Adam Lengachers gård sammen med kvinden, dels på grund af vejret og dels fordi, det ikke ligger lige til højrebenet, hvad hun skal stille op.

Ude i kulden handler om korruption i politiet og om tvivlen på, hvem man kan regne med og stole på. Bedst som læseren tror at have styr på, hvem Kate Burkholder kan regne med, tager sagen en drejning. Ude i kulden (Outsider) er en titel med flere betydninger. Det sner meget og er hundekoldt. Og Kate Burkholder er ude i kulden i form af at have forladt amishsamfundet. Men er der mon flere, der er ude i kulden (er outsider)?

Hvis du er krimifan eller bare sætter pris på en god fortælling og endnu ikke har mødt Kate Burkholder, er her muligheden for at sluge den ene spændende bog efter den anden.

Her er link til anmeldelse af de andre bøger i serien. Jeg er fan!

Linda Castillo, Ude i kulden, Forlaget Hr. Ferdinand / Politikens forlag, Oversat af ved Henrik Enemark, 346 sider.

Der er lukket for kommentarer.