// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anders Grøndahl: Bologna Dokumenterne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Anders Grøndahl: Bologna Dokumenterne

Skrevet af den 2. oktober 2020 – 06:42Ingen kommentarer

Efteråret er sæson for krimier og jeg kan anbefale dig et nyt bekendtskab. Amélia har været lidt af en mundfuld at lære at kende. Hun er hovedpersonen i en ny krimiserie skrevet af Anders Grøndahl. Og den kære Amélia er nemlig ikke en frøken hvem-som-helst.

Hun er i 30’erne, uddannet journalist, men også tidligere elitesoldat og har blandt andet været udstationeret i Afghanistan og hun har nok set mere end de fleste. Disse oplevelser ligger i hende og gør hende til den hun er.

Amélia havde nok egentlig tænkt sig, at hun skulle til at slå sig lidt til ro, men en grim skilsmisse sætter hende i en ny situation. Hun skal til at finde sig selv og da der opstår en mulighed for at flytte til Italien for at lave mad i et nonnekloster, springer hun til og lander i skønne Bologna.

Italien er hendes andet hjemland, da hendes far er italiensk, så hun taler sproget, kender kulturen og ikke mindst er hun vild med maden.

Men med Amélia er der ikke noget, der bare er ligetil. Hun involveres i en drabssag, hvor mafiaen er indblandet. Og selvom hun nok bare burde holde lav profil, så er det slet slet ikke Amélias stil. Inden længe befinder hun sig i noget af et drama, der trækker tråde i mange retninger. Dét kræver sin kvinde og som læser sidder man og hepper på Amélia, men man får også lyst til at bede hende tage en dyb vejrtrækning og lige vurdere om det er det hele værd. Men det kan man godt glemme – for Amélia er bare helt sin egen.

Anders Grøndahl er ellers kendt og elsket for sin skønne rejse- og madbøger for livsnydere og det kommer også til udtryk i bøgerne om Amélia, der indeholder samme maleriske beskrivelser og den der helt særlige måde at skrive på, der appellerer til alle sanser. Og selvfølgelig indeholder bogen også en oversigt over Amélias foretrukne restauranter.

Bologna Dokumenterne er første bind i en planlagt serie og jeg glæder mig allerede til at høre mere til denne frygtløse kvinde, selvom hun tager pusten fra læseren en gang imellem.

Anders Grøndahl, Bologna Dokumenterne, April 2020, Books on demand

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.