// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lucinda Riley: Orkideens hemmelighed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Lucinda Riley: Orkideens hemmelighed

Skrevet af den 16. september 2019 – 07:08Ingen kommentarer

Hun kan altså noget, den kære Lucinda Riley og hvis man kan se bort fra de lidt for sødsuppeagtige kærlighedserklæringer mellem de forelskede par, så får man faktisk ganske god underholdning.

I ”Orkideens hemmelighed” tages vi med til England. Her har Crawford familien et smukt gammelt gods Wharton Park. I godsets drivhuse vokser der smukke blomster og de passes i mange år af deres trofaste gartner. Gartnerens barnebarn, Julia har tilbragt mange timer i drivhusene og har blandt andet set de sjældne orkideer, som er noget helt særligt for godset.

Julia vokser op og bliver en berømt koncertpianist, der rejser verden rundt og slår sig ned i Frankrig. Hun oplever en voldsom personlig tragedie og flygter tilbage til England for at finde sig selv. Hun kommer forbi Wharton Park, der nu ejes af Kit Crawford, der også bærer på en trist fortid.

Kit er nødt til at sætte godset til salg og finder en gammel dagbog fra krigens tid. Han forærer dagbogen til Julia og et venskab opstår. Igennem dagbogen føres vi tilbage i tiden med en meget vigtig afstikker til Thailand, der viser sig, at have betydning helt op til Kit og Julias tid. Der træffes en række skæbnesvangre beslutninger og retten til at bestemme over sit eget liv, er måske ikke altid en selvfølge.

Lucinda Riley formår at flette flere historier sammen og beskrive de store følelser som sorg, savn og kærlighed, så fortællingen bliver fængende. Man føler med personerne i bogen og bliver underholdt på bedste vis.

Lucinda Riley, Orkideens hemmelighed, Turbulenz, 2019, 522 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.