// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Matt Gutman: Drengene i grotten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Matt Gutman: Drengene i grotten

Skrevet af den 29. juni 2019 – 07:53Ingen kommentarer

Hvad skete der egentlig, sådan helt ned i detaljen, da 12 thailandske fodbolddrenge og deres træner i sommeren 2018 blev fanget og til sidst reddet ud fra en oversvømmet grotte i Thailand? Det giver den amerikanske journalist Matt Gutman os svar på i denne fremragende bog om den redningsaktion, der fik det meste af verden til at holde vejret – mens der blev stadig mindre luft i grotten hos drengene.

Matt Gutman dækkede begivenheden for den amerikanske tv-station ABC News, så han var selv på stedet i de dramatiske dage, hvor en parkeringsplads i en park blev omdannet til et gedemarked af pårørende, mediefolk, specialstyrker, dykkere og mange andre fra hele verden. Observationerne fra dengang kombineres med interviews lavet senere hen. Og til sammen giver det en nervepirrende fortælling, hvor vi kommer med helt ind i grotten og lærer 3., 8. og ikke mindst 9. kammer at kende. Vi kommer helt tæt på den lille gruppe af grottedykkere fra hele verden, som haster til Thailand for at lede efter drengene – og til sidst finder dem. Herefter igangsættes en vovet redningsaktion, hvor et broget hold af amerikanske soldater, thailandske specialstyrker, britiske og europæiske dykkere samt en narkoselæge fra Australien arbejder sammen med livet som indsats.

Begivenhederne er fortalt med nerve og spænding, så man sidder helt ude på stolekanten. For selv om man godt ved at det endte godt, så er det fængslende at læse om. Gutman berører på elegant vis også nogle af de gnidninger, som opstod mellem de forskellige aktører i redningsaktionen. Positivt at det hele ikke blot fremstilles som værende rosenrødt.

Begivenhederne var dramatiske, så Gutman havde et godt udgangspunkt. Og han får det bedste ud af det. Virkelig værd at læse – medmindre man skal på grottedykker-ferie…

Matt Gutman: Drengene i grotten. Harper Collins, 2019. 302 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.