// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katrine Grünfeld: Sommerferie
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Katrine Grünfeld: Sommerferie

Skrevet af den 6. april 2010 – 07:12Ingen kommentarer

Brandmanden lokker dig med sin fine røde farve, men bliver du fristet og kommer den for nær, fanger den dig med sine lange arme og du brænder dig. Og selv når du ikke længere rører ved brandmanden, vil den efterlade dig mærket af smerte.

“Sommerferie” er en skøn lille og særdeles genkendelig historie om hverdagsliv, ægteskab og fristelser. Det er historien om Johanne, Jacob og deres tre børn på en sommerferie i familiesommerhuset på Fanø, hvor Johanne en sankthansaften bliver fristet til lidt voksensjov med kunstneren David. Den slags har ofte konsekvenser, både i form af lysten til mere men også i form af dårlig samvittighed – for Johanne bliver både fristet og brændt. Det er forudsigeligt, hvor det ender, tænker man som læser undervejs, og så alligevel ikke helt.

Katrine Grünfeld har en fascinerende og fængende fortællestil, der i “Sommerferie” består af een lang monolog, hvor den kvindelige hovedperson Johanne taler til sin mand Jacob. Temaet som sådan er der ikke noget nyt i. Det er måden, det serveres på. Og det gør Katrine Grünfeld rigtig fint med god psykologisk indsigt i det menneskelige væsen.

Forfatteren Katrine Grünfeld er født i 1968, cand. mag. i psykologi og litteratur, og debuterede i 2008 med romanen “Mindre pletter.” Hun er født og opvokset i Århus, og bor i dag i København. Hun er ved at skrive på sin tredje roman, som jeg vil gætte på bliver lige så stilsikker og professionel i sin tone som “Sommerferie”.

Katrine Grünfeld, Sommerferie, Gyldendal, Marts 2010, 118 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.