// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Malene Sølvsten: Ravnenes Hvisken, bog 1
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy, Roman

Malene Sølvsten: Ravnenes Hvisken, bog 1

Skrevet af den 4. marts 2019 – 07:18Ingen kommentarer

Kan man virkelig få succes med 700 siders ungdomsroman, hvor man blander fantasy, nordiske guder og lidt krimi? Ja, hvis man hedder Malene Sølvsten, så kan man. I dén grad, og voksne kan sagtens læse med.

Anne er forældreløs, utilpasset, venneløs – og synsk. Hun bor alene med sin kæmpestore hund, der meget passende har fået navnet Monster, og har udover sin socialrådgiver Grete ikke megen voksenkontakt. Hendes barndom har været præget af skiftende plejefamilier og opholdssteder, inkl. ungdomsfængsel, men nu har hun fået eget værelse og skal begynde i gymnasiet.

Her sker der noget helt uventet for Anne: hun får venner. Det er svært for hende. Dels fordi hun aldrig før har knyttet sig til nogen, og dels det med synskheden. Egnen er nemlig ramt af en stribe mystiske pigedrab, og tilsyneladende ser Anne drabene i sine drømme. Snart viser det sig, at Anne ikke er den eneste med overnaturlige evner, og en helt ny verden åbner sig for hende – indtil hun opdager, at de mystiske pigedrab i allerhøjeste grad har noget med hende at gøre, og at hun er truet på livet.

Anne må finde ud af, hvordan hun lærer at leve med og kontrollere sine evner, opdage dette nye univers, der åbner sig for hende, og samtidig få styr på sit eget liv. Det kan være hårdt nok at være teenagere, men hvis man er forældreløs, clairvoyant og jagtet af en morder oveni, så er der noget at tage fat på!
Sølvsten blander ubesværet almindelige teenagerproblemer med fantasy inspireret af den nordiske gudeverden. Samtidig er karakteren Anne, det tidligt skadede barn, et spændende bekendtskab med hendes kamp for at lære at stole på andre mennesker. Derudover har Ravnens Hvisken en stribe meget interessante personligheder, lige fra de hippieagtige Rebecca og Ben til de mystiske Od og Elias.

Anne har meget at slås med, både hendes indre kamp og kampen mod pigemorderen. Alligevel går det hele op i en højere enhed, og Ravnenes Hvisken er ganske enkelt spændende at læse. Det er sjældent jeg læser en bog på 700 sider og tænker, at den ikke var én side for lang, men det er faktisk tilfældet her. Jeg glæder mig til næste bind, og kan kun anbefale andre at læse med her.

Malene Sølvsten: Ravnenes Hvisken, bog 1. 707 sider, Carlsen. 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.