// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anna Sam: En kassedames genvordigheder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Blogroll

Anna Sam: En kassedames genvordigheder

Skrevet af den 21. marts 2010 – 21:56Ingen kommentarer

I min Føtex har de netop indført selvbetjeningskasser. Som ikke er egnede til indkøbsvogne. Jeg forstår det ikke, går man ikke netop i Føtex, når man skal handle stort ind? Jeg er ikke vild med det nymodens selvbetjening, hvad er der galt med de traditionelle kasser i Føtex? Der hvor der sidder en kassedame og styrer tempoet på båndet?

Forfatteren Anna Sam er tidligere kassedame med erfaring fra flere franske dagligvarerkæder, og en dag besluttede hun sig for at blogge om stort og småt fra livet bag kassen. Det er sidenhen blevet til bogen En kassedames genvordigheder, som netop er udkommet på dansk.

Bogen er letlæst, og inddelt i korte overskuelige afsnit. Der er primært anekdoter om krævende, urimelige og vanvittige kunder, der for eksempel handler ind et par minutter i lukketid og højlydt brokker sig, når de høfligt orienteres om åbningstiderne, eller kunder der stiller den tomme vogn i kø og ikke er færdig med at bære varer til vognen, når “det er deres tur og ved kassen” og dermed blokerer for de andre kunder. Men der er også eksempler på de mere venlige af slagsen.

Jeg har selv en mission om at være den perfekte kunde og bestræber mig på at vende varerne med stregkoden opad, har dankortet klar til betaling og turbopakker varerne i medbragte net. Det er ikke altid det lykkes for mig – slet ikke hvis jeg har børn med, men når det lykkes bemærker kassedamen det oftest med et “tak for hjælpen”. Som kunder kan vi faktisk være med til at lette hverdagen for de mange kassedamer, der dagligt bipper varer i de danske supermarkeder og som må lægge ører til en del – for eksempel kommentarer fra forældre til deres børn om de skal passe deres skole for ikke at ende som – ja som kassedame.

Hvis man selv har arbejdet som kassedame eller i en servicefunktion i det hele taget, vil man formentligt nikke genkendende til beskrivelserne af kunderne, og more sig over En kassedames genvordigheder.

Anna Sam er 30 år, bor i Frankring, har en universitetsgrad i litteratur og en hel del praktisk erfaring fra jobs som kassedame. Hun blogger fortsat på fransk.

Anna Sam, En kassedames genvordigheder, Mrs. Robinson, Marts 2010, 168 sider, Oversat fra fransk af Francois-Eric Grodin.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.