// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tina Månsson: Hestehullerne
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Tina Månsson: Hestehullerne

Skrevet af den 8. februar 2019 – 07:08Ingen kommentarer

Hestehullerne er en af årets første debutantudgivelser. Vi holder gerne øje med de nye stemmer i litteraturen og har også glædet os til denne udgivelse.

På Næsset bor en gruppe mennesker, hvis liv er viklet ind i hinanden. De er enten venner, i familie, eller naboer og en mindre gruppe af disse mennesker er en flok gamle mænd, som er romanens “vi”-fortællerstemme.

Det er via disse gamle mænd vi hører om beboerne på Næsset. På bagsiden af bogen er en del af personerne du kommer til at møde præsenteret, men lad være med at læse bagsiden. Lad dig hellere overraske undervejs, det er lidt en skam på forhånd at vide, hvad der sker med disse personer.

Når det er sagt, kan jeg godt løfte sløret for, at det handler om kærlighed, svigt, døden, savn og den slags almengyldige temaer. Vi møder blandt andre Klara, der i sin ungdom bliver svigtet, Vagn der bliver alene tilbage på egnen da hans søster flytter og præstevikaren Esbern der holder langt mere populære gudstjenester end den gamle præst. Og det foregår primært i 1950´erne ved Holbæk.

På side 80 siger fortællerne, at det nu begynder at blive ligegyldigt. Jeg er helt uenig, nu begynder det at blive interessant. De første kapitler var ikke særligt spændende. Vi læser om ikke-spændende mennesker, der laver ikke-særligt-spændende ting. Men omkring midten af bogen, begynder personerne og kapitlerne at få mere kant og man er som læser mindre sikker på, hvor historierne slutter. Og kant må der altså til, hvis man som læser skal interessere sig for de personer, man læser om.

Vi møder flere personer i Hestehullerne, men det er længe svært at hitte helt ude af sammenhængen, om de har noget med hinanden at gøre. Længe havde jeg en oplevelser af at læse selvstændige noveller. Men som tidligere nævnt vender det omkring midtvejs, hvor vi møder de enkelte personer igen.

Jeg tror ikke, at Hestehullerne bliver årets store debutroman, men det bliver heller ikke den ringeste. Alt i alt er det en fin roman, men den efterlod ikke det store aftryk i mig.

Tina Månsson (f. 1976) romandebuterer med Hestehullerne. Hun bor i Roskilde, er uddannet psykolog og arbejder dels som privatpraktiserende psykolog og dels som psykolog på en hospitalsafdeling.

Tina Månsson, Hestehullerne, Gyldendal, Januar, 174 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.