// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Esben Schjørring og Michael Jannerup: Værdikæmperne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Esben Schjørring og Michael Jannerup: Værdikæmperne

Skrevet af den 4. januar 2019 – 08:54Ingen kommentarer

Der er skrevet rigtig mange bøger om dansk politik, hvor det er den enkelte politiker, der spiller hovedrollen. Portrætbøger af statsministre, partiledere, markante profiler og knap så kendte profiler samt bøger om regeringer. Men det er sjældent der herhjemme skrives bøger om et helt politisk årti. Men det er hvad Schjørring og Jannerup gør her i bogen, der har undertitlen ”Slaget om danskernes sjæl – VK-regeringerne 2001-2011.

Her er tale om en fremragende fortælling om livets gang i den borgerlige lejr fra Anders Fogh Rasmussen bliver statsminister i 2001 til Lars Løkke Rasmussen taber statsministerposten til Helle Thorning-Schmidt i 2011. Ikke fortalt med personer og proces i centrum, men primært med fokus på politik og ideologi. Fokus på den værdikamp, som Fogh gik forrest i og som omvendt ikke interesserede Løkke synderligt.

Forfatterne tager hvert enkelt af de borgerlige partier under kærlig behandling og ser på hvordan lige netop det parti gjorde sig. Samtidig binder de det hele sammen på fornem vis til en fortælling om den samlede blå lejrs ti år ved magten.

”Værdikæmperne” er ikke politisk populærlitteratur med fokus på de enkelte politikere. Det er snarere for de politiske nørder, som gerne vil blive klogere på hvad der skete bag kulisserne. Det bliver man i høj grad – ikke mindst takket være en række interviews med centrale aktører, som ser tilbage på perioden. Selvom tilgangen til emnet ikke er så poppet, så er bogen både velskrevet og let at gå til. Det er ikke en knudret og verdensfjern universitetsafhandling. Men en almen forståelig bog, der bare baserer sig på et solidt researchmateriale af både skriftlige og mundtlige kilder.

Esben Schjørring og Michael Jannerup: Værdikæmperne. Gyldendal, 2018. 476 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.