// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Zenia Johnsen: Jeg er Albert Storm
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Zenia Johnsen: Jeg er Albert Storm

Skrevet af den 18. oktober 2018 – 10:40Ingen kommentarer

På øen Elleø bor drengen Albert Storm sammen med sine forældre. Hans storebror Benjamin bor der også, men han er forsvundet. Det samme er et helt hus! Meget mærkeligt. Albert gør det bedste han kan for at løse gåden, så Benjamin kan komme tilbage. Sammen med sin ven Annika leder han efter spor på Benjamins værelse. Her finder han et Hello Kitty kladdehæfte, som hans bror har skrevet i. Ret foruroligende tænker Albert, der ved, at hans bror ikke er fan af Hello Kitty.

I romanen møder du irriterende voksne. For eksempel dansklæreren, der frem for at støtte Albert blot siger ”vær stærk” og en mor, der ikke ser Albert, fordi hun er fanget af sin egen afmagt. Som om det ikke er nok med det, bliver han mobbet og hånet af Victor fra skolen. Det er kort sagt noget af en udfordring at være Albert.

En drømmende, dramatisk historie, der sprænger realplanet og leger lige så meget med sin læser som med Albert Storm, skriver forlaget i pressebrevet og ja det skal jeg da ellers lige love for! Bedst som jeg tænker, at jeg nu har greb om historien, viser virkeligheden sig at være en anden. Det er på samme tid forvirrende og fascinerende.

Uden at afsløre for meget kan jeg godt løfte sløret for, at spørgsmål som ”sker der overnaturlige ting på øen hvor Albert bor?”, ”er der mere mellem himmel og jord end vi tror?”, ”hvorfor er Alberts skygge gået i stykker?” og ”er der noget galt med drengen?” hurtigt stiller sig i kø og forvirrer læseren på den gode måde, der skaber undren.

Måske er Jeg er Albert Storm en bog om ensomhed. Sådan tænker jeg godt, at bogen kan læses. Måske er der en afrikansk dæmon på spil, det er ikke til at vide. Der er meget i bogen, man ikke kan vide sig sikker på. Men det gør ikke noget.

Det er med sikkerhed en fin fortælling, der fik denne læser til at blive nysgerrig. Jeg hang i hvert fald på. Og husk nu, ”Historier lever kun, når nogen læser dem, eller lytter ik? En historie i en lukket bog findes ikke. Det er bare masser af bogstaver på papir.”, som det så smukt formuleres i bogen. Giv Albert Storm liv – læs bogen.

Zenia Johnsen, Jeg er Albert Storm, Jensen & Dalgaard, 2018, 180 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.