// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anna Bogdanova & Mette Bender: Smertefri – farvel til stress, træthed og ondt i kroppen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Livsstil, Roman

Anna Bogdanova & Mette Bender: Smertefri – farvel til stress, træthed og ondt i kroppen

Skrevet af den 15. oktober 2018 – 07:07Ingen kommentarer

Overskud i hverdagen – ja tak, det er vist noget de fleste kunne ønske sig mere af. Men hvis hverdagen er præget af smerter, stress og træthed, så er der minus på kontoen og overskuddet er væk.

Hvis kroppen har svært ved at samarbejde, er det ikke nemt at finde energien til de ting, man godt ved, er godt for krop og sjæl. Anna Bogdanova, har med sin nye bog Smertefri, sat sig for at kaste en livline ud til dem, der måtte have brug for at bygge nye gode vaner op og få hjernen til at forstå, hvordan genopbygningen kan foregå.

Bogen kan bruges til at guide dig til at få kræfterne igen, ved at lytte til kroppens signaler og forstå hvordan man genopbygger nervesystemet, immunsystemet og hormonsystemet, så hjernen bliver tryg ved at frigive ressourcer. I bogen finder du en omfattende test, der skal hjælpe dig til at blive klogere på, hvor der skal sættes ind. Der er ikke bare tale om hård, intensiv træning – for det må da virke. Nej, her får du forklaringen på, hvad der sker med kroppen og hovedet, når man er ude af balance.

Den første test hjælper dig til at finde ud af, hvilken fase du er i lige nu. Det giver dig overblikket over svagheder og styrker i kroppen. Den næste test ser på, hvad der giver indtægter og udgifter og på den måde finde frem til, hvordan der kan reguleres, så det skaber overskud.

I løbet af 12 uger er det altså muligt at gøre en indsats, der er tilpasset lige præcis dine behov og derved bygge sig selv op igen. Jeg synes det er en fin og overskuelig måde at lave en indsats på. Det er motiverende, at man kan genkende sig selv i de tests og de cases der er lagt ind i løbet af bogen.

Bogen er smukt sat op med tekst og farver og de forskellige øvelser er fotograferet, så det er lige til at gå til. En fin bog til dig der vil have mere energi i hverdagen, men ikke ved hvilken indsats, der skal til. En opfordring til at ændre på vaner og vende udviklingen til overskud og styrke.

Anna Bogdanova er uddannet i smerteteori, fysiologi og forandringsprocesser. Hun har udgivet flere bøger. Hun har arbejdet tæt sammen med Mette Bender, der er videnskabsjournalist og som også har været medforfatter til flere andre bøger.

Anna Bogdanova & Mette Bender, Smertefri – farvel til stress, træthed og ondt i kroppen, September 2018, Gyldendal, 320 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.